TRANSFERI

Prije dvije godine bio je u Dinamu, a sada za 35 milijuna eura ide u Chelsea

Screenshot: Twitter

PRIJE točno dvije godine u Dinamo je stigao Gabriel dos Santos Maghelanes. Brazilski branič na Maksimir je došao iz Lillea na posudbu do kraja sezone.

Za prvu momčad u pola godine odigrao je samo jednu utakmicu, protiv Rijeke dok je trener bio Nikola Jurčević. Nastupao je u drugoj ligi za Dinamo 2 pa se njegov ostanak nije ni razmatrao.

Međutim, nakon povratka u Lille na polusezoni se izborio za mjesto u prvoj momčadi i bio je jedan od najboljih igrača momčadi koja je završila druga u prvenstvu, odmah iza nedodirljivog PSG-a.

Želja mnogih velikana

U prethodna dva prijelazna roka velikani su slali ponude Lilleu za 22-godišnjeg Brazilca, ali ih je francuski klub sve odbio. Navodno je najveća ponuda bila Juventusova od 22 milijuna eura.

Eurosport javlja da je njegov transfer neminovnost, a kao glavni kandidat ističe se Chelsea. Konkurenti Chelseaju u borbi za Gabriela  iz Premierlige su Everton i Arsenal.

"Ne znam što će biti s mojom karijerom u budućnosti, ali naravno da bih jednog dana volio zaigrati u Premierligi", rekao je Gabriel, koji je ove sezone skupio već 32 nastupa i koji ugovor s Lilleom ima do 2023. godine.

Francuski klub navodno za njega traži 30 milijuna eura, a želi ga i francuski prvak PSG. 

Pročitajte više