Biti ili ne biti u Poljskoj: Hrvatskoj protiv Nijemaca zadnja šansa za četvrtfinale

HRVATSKA  košarkaška reprezentacija u utorak u 21 sat igra ključnu utakmicu za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva. Momčad koja je u dosadašnjim utakmicama uglavnom oscilirala od katastrofalnog do dobrog više nema prava na pogrešku. S obzirom na igru Repešinih momaka u Poljskoj možemo reći da je sreća što je protivnik ne pretjerano jaka Njemačka, iako se u ovakvim okolnostima i njih treba pribojavati.

"Znam da su ljudi razočarani našim igrama, no za nas prvenstvo tek počinje. U igri smo za četvrtfinale i večeras moramo pokazati svoje pravo lice. Kvalitetniji smo od Njemačke, oni imaju mladu momčad koja igra dosta fizički, s puno prekršaja. Pobijedimo li čekaju nas iznimno teške utakmice", rekao je naš najbolji igrač u zadnjoj utakmici protiv Francuske Marko Popović.

Jasno mu je da bi poraz od Nijemaca bio pravi fijasko, te vjeruje da Hrvatska večeras neće imati slabu kariku. Sličnog je razmišljanja i izbornik Jasmin Repeša.

"Mnogi su očekivali da će bez Nowitzkog i Kamana to biti loša momčad, no oni su propisno namučili Francusku i Grčku, te pobijedili Rusiju. To je momčad koja igra na snagu, no njihovi igrači su isto tako jako dobri šuteri. Krene li dvojicu - trojicu, mogu igrati protiv svakoga. Mi moramo zaboraviti sve što je bilo do sada, te u utakmicu ući koncentrirano. Nominalno smo snažnija momčad, a utakmica protiv Francuske pokazala nam je što se dogodi kad izgubimo glavu", rekao je Repeša, za kojeg će ključna stvar u toj utakmici biti mentalna snaga.

S druge strane njemački izbornik Dirk Bauermann pun je hvale z hrvatsku reprezentaciju. Rekao je kako je Hrvatska sjajna momčad s pravim igračima na svim pozicijama, a posebno cijeni Repešu. Njemački izbornik očekuje tešku utakmicu i sigurno priprema neko iznenađenje. Naravno, javno o tome ne želi pričati.

"Vjerujem da Hrvatska može do finala Eurobasketa", tvrdi Bauermann. Svjestan je da na tom putu moramo preći njegovu Njemačku i učinit će sve da nas zaustavi prije četvrtfinala. Budemo li napokon pravi, to mu neće uspjeti. U suprotnom, hrvatska košarka donijeti će samo još jedno veliko razočaranje.

Pročitajte više