Blesavi Raikkonen zatekao Hamiltona pitanjem: "Ma ne znam ti ja to"

Foto: EPA-EFE

TREBALA je to biti formalna krunidba Lewisa Hamiltona kao novog/starog svjetskog prvaka na Velikoj nagradi SAD-a, a potpuno neočekivano se pretvorila u pravo iznenađenje.

Hamilton, koji je bio na pole-positionu, je zahvaljujući neshvatiljivo lošoj Mercedesovoj taktici na kraju završio treći što mu nije bilo dovoljno za matematičku potvrdu naslova budući da je Vettel bio četvrti. No, Britancu treba još šest bodova iz zadnje tri utrke što će sigurno ostvariti.

Prvo ime utrke tako je bio 39-godišnji Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen koji je pobijedio prvi put nakon pet godina i 113 utrka upisao pobjedu, a drugi je bio Max Verstappen. Upravo je njega u zadnjem krugu Hamilton strašno napadao jer bi mu drugo mjesto bilo dovoljno, no Nizozemac se nije dao i odluku odgodio za Meksiko sljedeće nedjelje.

I dok se Hamilton ljutio na ljude iz svojeg boksa, Raikkonen je slavio i još jednom pokazao zašto je jedan od omiljenijih vozača u današnjoj, dosta "hladnoj" Formuli 1. Dok je čekao press konferenciju s Verstappenom i Hamiltonom, dobro raspoloženi Finac je mrtav-hladan pitao Hamiltona je li postao svjetskim prvakom.

Hamilton ga je začuđeno pogledao i rekao "Ne", na što se Raikkonen nasmijao i okupljenima odgovorio:

"Ma ne znam vam ja to".

Pročitajte više