Boban o Napoliju: Dobra su momčad, ali neće biti prvaci

FASCINACIJU nastupima Napolijeve momčadi ove sezone u Seriji A s velikom većinom talijanske sportske javnosti ne dijeli bivši hrvatski nogometaš Milana Zvonimir Boban.

Nakon što je kao stručni ekspert talijanskog Sky Sporta odgledao subotnji derbi 25. kola Serije A na Olimpicu, u kojem su Napolitanci pobijedili domaću Romu 2:0, Boban se pesimitično izrazio o izgledima Mazzarrijeve momčadi za osvajanje prvog Scudetta nakon 1990. godine, kada je momčad predvodio Diego Maradona.

"Napoli je dobra momčad. Ja sam, međutim, mišljenja da nisu u stanju boriti se za naslov, Jednostavno imaju manje igračke kvalitete i slabije su taktičke potkovanosti od Milana i Intera. Stoga mislim da su milanske momčadi izgledniji kandidati za Scudetto, te se bojim da će Napoli izgubiti svoju trenutačnu poziciju."

Kad je u pitanju drugoplasirana momčad lige, Boban se također suprotstavio fami o tehnički dotjeranoj igri momčadi Waltera Mazzarrija.

"Napoli tehnička momčad? Prije bih rekao da Mazzarri izvlači prednost iz čisto fizičkog aspekta igre. Napoli je tjelesno najdominantnija momčad u ligi."

Pročitajte više