LIGE PETICE

Bonucci o novom rasističkom skandalu: "Ne događa se to samo u Italiji"

Foto: EPA-EFE

NOVI rasistički skandal prošlog vikenda je pogodio Italiju kada je u Cagliariju Romelu Lukaku slušao majmunsko hukanje s tribina nakon što je zabio gol za pobjedu njegovog Intera 2:1.

Leonardo Bonucci, stoper Juventusa na istom je mjestu prošle godine slušao isto hukanje prema njegovom suigraču Moiseu Keanu koji je ovog ljeta otišao u Everton. Tada je Kean na hukanje odgovorio pogotkom, a majmuni s tribina su još jače počeli hukati pa je sudac morao prekinuti utakmicu dok se majmuni nisu smirili.

Bonucci je krivnju za tadašnji incident jednako podijelio između Keana i rasista na tribinama.

"Kean bi morao znati da gol, kada ga postigne, treba slaviti sa suigračima. Morao bi znati da je poentiranje mogao obilježiti i drugačije od onoga kako je to napravio. Da, čuli su se rasistički povici nakon gola. Ali mislim da je krivnja za to podjednaka, 50 naprema 50. Jer Moise nije trebao uraditi što je uradio, a navijači nisu smjeli reagirati onako kako su to napravili."

Bonucci se kasnije pravdao da njegove riječi nisu dobro shvaćene. Trenutno se priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo s Italijom te je upitan o najnovijem incidentu u Cagliariju.

"Vrlo delikatna situacija, postoji način da se identificiraju krivci i više ih se ne pusti na stadion. Ali također nije u redu generalizirati. Ne događaju se ovakve stvari samo u Italiji, već u cijeloj Europi. Rasizam je pošast koju moramo uništiti", rekao je Bonucci. 

Pročitajte više