Brazilci bez izgubljenog seta osvojili VIP Open

AKTUALNI brazilski prvaci Marcio Araujo i Fabio Magalhães osvajači su prvog izdanja zagrebačkog turnira Svjetske serije odbojke na pijesku VIP Open 2005. U napetom finalnom meču u dva su seta svladali dvostruke europske prvake, Nijemce Jonasa Reckermanna i Markusa Dieckmanna rezultatom 21:17, 21:17.

Samu finalnu borbu na spektakularan su način najavili Red Bull padobranci, sletjevši pet minuta prije početka meča na središnji teren. Odlično raspoložena publika na prepunim tribinama središnjeg terena Kluba odbojke na pijesku Zagreb mogla je 48 minuta uživati u vrhunskoj igri i atraktivnim potezima s obje strane.

Sredinom oba seta brazilska se kombinacija počela polako odvajati te ih je, uz sve napore izvrsnih Nijemaca, lako privela kraju. Tako su na Jarunu upisali svoju devetu pobjedu u nizu, koji je počeo još u utorak susretima kvota po državama, a najbolji igrač VIP Opena Fabio Magalhães zagrebački će turnir pamtiti i po svom prvom trijumfu na turnirima Svjetske serije.

Brazilci su simpatije publike osvojili već na samom zagrijavanju, na koje su izašli u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije, a pobjednički pehar i medalje dodijelili su im Marie-Helene Magenschab, predsjednica uprave VIPneta i zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić.

Srebrni Nijemci bili su malo razočarani, ali na kraju ipak zadovoljni:

Nakon proglašenja pobjednika hrvatska i svjetska skijaška zvijezda Janica Kostelić, kao svjetska i olimpijska prvakinja razmijenila je dres s Ricardom, također svjetskim prvakom i olimpijskim pobjednikom.

U susretu za treće mjesto, najbolji igrač u povijesti FIVB Svjetske serije Emanuel Rego i jedan od najboljih blokera ovog sporta Ricardo Santos osvojili su 75. bronačnu medalju za najveću svjetsku silu odbojke u pijesku.

U napetom 59-minutnom svebrazilskom susretu Benjamin Insfran i Harley Marques pružili su fantastičan otpor olimpijskim i svjetskim prvacima, no ipak nisu izdražali do kraja (15:21, 21:18, 15:10).

Nakon što su jučer iznimno teško i emotivno prihvatili polufinalni poraz od Reckermanna i Dieckmanna, treće im je mjesto barem će djelomično „zaliječilo“ rane.

U završnici revijalnog novinarskog turnira, prije finalnog susreta, ekipa Drugog programa Hrvatskog radija pred malobrojnom, ali bučnom publikom u dva je seta pobijedila ekipu Sportskih novosti.

Pročitajte više