Briljantni Livaković obranio dva penala. Fenerbahče promašio tri i ispao

Foto: Profimedia

OLYMPIACOS je na penale izbacio Fenerbahče i prošao u polufinale Konferencijske lige. Fenerbahčeu nisu pomogla ni dva obranjena jedanaesterca Dominika Livakovića, s obzirom na to da su nogometaši turskog kluba čak tri puta bili neprecizni.

Podsjetimo, Grci su u Istanbulu branili prednost od 3:2 iz prvog susreta. Fenerbahče je to uspio anulirati zahvaljujući pogotku Irfana Cana Kahvecija u 11. minuti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Livaković obranio dva penala, vratar Olympiacosa tri

Turci su se uzdali u Livakovića, koji je više puta pokazao da sjajno brani jedanaesterce. Njihovo povjerenje bilo je opravdano - hrvatski vratar obranio je udarce Youssefa El Arabija u drugoj te Rodineija u petoj seriji. Ipak, njegovi suigrači nisu bili tako uspješni. Golman Olympiacosa Konstantinos Tzolakis zaustavio je Dušana Tadića, Cengiza Undera i Leonarda Bonuccija te odveo Grke u polufinale.

Posebno je dramatično bilo u petoj seriji. Brazilac Rodinei šutirao je za prolazak Olympiacosa, no Livaković je čudesno intervenirao. Siloviti udarac odbio je u prečku, lopta je zatim pala na gol-liniju, a Livaković se ustao i pokupio je u trku kako slučajno ne bi ušla u mrežu.

Bonucci je zatim pucao za poravnanje i odlazak u šestu seriju. Ipak, jedan od najiskusnijih igrača na terenu nije bio precizan. Tzolakis je pročitao njegovu namjeru te se tako prometnuo u junaka grčkog sastava.

Parovi polufinala Konferencijske lige:

Aston Villa - Olympiacos

Fiorentina - Club Brugge

Pročitajte više