Transferi

Briljirao je protiv Hrvatske i zovu ga Pirlom. Athletic: Ide u City za 50 mil. eura

Foto: EPA

ENGLESKI reprezentativac Kalvin Phillips (26) postat će novi igrač Manchester Cityja, tvrdi David Ornstein, novinar The Athletica. Veznjak Leedsa dolazi u Guardiolinu momčad u transferu vrijednom 45 milijuna funti, odnosno nešto više od 52 milijuna eura (49 milijuna odmah i oko tri milijuna mogućih bonusa).

Phillips igra na poziciji zadnjeg veznog, a cijelu je svoju dosadašnju karijeru proveo u Leedsu. Šira javnost ga je upoznala na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, gdje je bio član engleske udarne jedanaestorke. Brojne pohvale dobio je za utakmicu protiv Hrvatske. Engleski navijači prozvali su ga Pirlom iz Yorkshirea.

Guardiolina druga kupovina ove sezone, a kreće i po treću

Graham Smyth, novinar Yorkshire Evening Posta, pak tvrdi da je vrijednost Phillipsovog transfera nešto veća te da je u rasponu od 50 do 55 milijuna funti. Leeds će uz odštetu od Cityja dobiti i 18-godišnjeg nogometaša Darka Gyabija.

Phillips bi tako trebao postati druga ovoljetna kupovina Manchester Cityja, nakon što je ranije Erling Haland došao za 60 milijuna eura. Prema pisanju otočkih medija, iduća želja Pepa Guardiole jest 23-godišnji lijevi bek Mark Cucurella, produkt Barcelonine škole nogometa, a sadašnji nogometaš Brightona.

 

Pročitajte više