NBA LIGA

Bucksi Antetokounmpu za pomoć doveli jednog od najboljih svjetskih šutera

Foto: Getty Images / Guliver Image

PROTEKLE NBA sezone Milwaukee Bucksi pronašli su recept za izvlačenje maksimuma iz talenta Giannisa Antetokounmpa okruživši ga vrhunskim šuterima. Pa iako su u prijelaznom roku ostali bez dvojice od tih šutera, Malcolma Brogdona (Indiana) i Nikole Mirotića (Barcelona), Bucksi su pronašli itekako kvalitetnu zamjenu.

Novi član Bucksa je Kyle Korver, jedan od najboljih šutera u povijesti NBA lige. Iako mu je već 38 godina i premda su mu obrambeni kapaciteti iz godine u godinu sve slabiji, Korver i dalje može savršeno služiti svojoj šuterskoj svrsi 20-ak minuta po utakmici. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

Korver je prošle sezone trice gađao s 42,9% uspješnosti, a taj postotak drži i kroz cijelu karijeru, što ga drži na devetome mjestu svih vremena. 
Na istoj je listi Dražen Petrović treći s 43,7%.

Ali Dražen je do tog postotka došao u četiri sezone prije tragične pogibije u prometnoj nesreći, a Korver ga održava već 16 godina.
U tom je razdoblju pogodio čak 2351 tricu, prema čemu je četvrti u NBA povijesti.

Prošlu sezonu započeo je na četvrtoj poziciji pa je skočio na treću pretekavši Jasona Terryja, ali uskoro ga je na četvrtu vratio Stephen Curry.

Korver je u karijeri igrao za Philadelphiju, Utu, Chicago, Atlantu i Cleveland, a tijekom prošle sezone opet je završio među Džezerima.

Tehnički gledano, Bucksi će mu biti četvrti klub u posljednjih šest tjedana. Prvo ga je Utah trejdala u Memphis u paketu za Mikea Conleyja, a Grizzliesi su ga dan kasnije proslijedili u Phoenix Sunse za Josha Jacksona. Sunsi su zatim raskinuli ugovor s njim pa je potpisao za Buckse, s kojima će pokušati osvojiti prvi naslov prvaka u karijeri.

Korver je mogao birati između podjednako privlačnih ponuda Milwaukeeja i Philadelphije, a za Buckse se odlučio zbog trenera Mikea Budenholzera s kojim je ranije uspješno surađivao u Atlanti.
 

Pročitajte više