Čeferin: City prvak Europe ove sezone? Nema nikakvih problema

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREDSJEDNIK UEFA-e Aleksander Čeferin prvi je put u televizijskom intervjuu za engleski Sky Sports govorio o Manchester Cityju.

Podsjetimo, City je izbačen na dvije godine iz Lige prvaka zbog kršenja financijskog fair-playa, nakon čega se klub s Etihada žalio Sportskom arbitražnom sudu.

"Poput drugih klubova, i oni su naš klub i naše dobro. Poštujem ih i ne želim reći: 'Sad nam se ne sviđa Manchester City.' Sviđaju nam se i oni su naš klub, a ovaj proces je odvojena stvar u koju se ne miješam", započeo je Čeferin pa pojasnio.

"Iz dva razloga ne mogu komentirati City ili bilo koji drugi slučaj. Prvi je što ništa o tome ne znam, a drugi je taj što predsjednik ne može komentirati slučaj kojim se bavi neovisno tijelo. Dakle, apsolutno je nemoguće reći nešto više od toga", naglasio je Slovenac.

Pričao je Čeferin i o Superligi te poslao jasnu poruku velikim europskim klubovima. 

Na pitanje je li UEFA spremna na pravnu borbu s engleskim klubom, Čeferin je odgovorio.

"Ne borimo se ni protiv koga, već profesionalno branimo svoju poziciju. Također, ne sviđa mi se što govorimo samo o Cityju, jer smo kažnjavali pet do deset klubova po sezoni zbog kršenja financijskog fair-playa. To je redovan postupak i vidjet ćemo što će se dogoditi."

Engleze je zanimalo i to sumnja li da će se UEFA nagoditi s Cityjem.

"Sumnjam u to, ali opet, ne želim dalje komentirati. No sumnjam da je tako nešto moguće", odgovorio je prvi čovjek UEFA-e. 

Mnoge u Europi zanima hoće li Sportski arbitražni sud donijeti konačnu odluku prije početka sljedeće sezone.

"Teško je to reći... Koliko sam čuo, tu je veliki broj dokumenata i morao bih pitati naše odvjetnike koje je to uobičajeno vrijeme odluke. To je, za sada, nemoguće reći."

Embed from Getty Images

City je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, kao gost, pobijedio Real u Madridu 2:1 te je blizu četvrtfinala. Čeferin je zato dobio pitanje hoće li, ako City stigne do finala, razgovarati u Istanbulu s klupskim čelnicima.

"Naravno da ćemo se sastati ako dođu do finala Lige prvaka, ali nećemo pričati o procesu. Čelnike Cityja ne poznajem baš dobro. S predsjednikom sam se susreo dva puta, a s direktorom možda četiri ili pet puta na različitim događajima. Ipak, ovaj slučaj ne trebamo komentirati sve dok Sportski arbitražni sud ne donese odluku. Ako City uspije osvojiti Ligu prvaka, to će biti dobro, jer mi se sviđa tko god da dođe do tog trofeja. Nema nikakvih problema. Volio bih vidjeti fantastično finale u Istanbulu i to je sve što me zanima", zaključio je Čeferin. 

Pročitajte više