Raspad Superlige

Čeferin odgovorio "zmiji" koja ga je nazvala naivcem

Foto: Guliver

UEFA-IN predsjednik Aleksander Čeferin početkom tjedna žestoko je napao Andreu Agnellija, šefa Juventusa, koji je s predsjednikom Reala Florentinom Perezom osnovao Superligu.

"Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti. Svašta sam u životu radio, bio sam odvjetnik u kaznenim postupcima, ali ovo nikad nisam doživio. Nisam znao da se oko mene nalaze zmije, ali sad znam", rekao je Čeferin.

Agnelli je bio nerazdvojan prijatelj s Čeferinom, ali mu je zabio nož u leđa kada je u nedjelju dao ostavke u Uefi i ECA-i i pokrenuo Superligu.

"Jesam li ili nisam odgovorio na Čeferinov poziv, moja je stvar. Nemoguće je provesti ovakav projekt, a da usput ne izdate neko prijateljstvo. Međutim, odnosi među ljudima se mijenjaju na bolje i na gore. Uvjeren sam da ćemo i nakon svega razgovarati. Što se tiče toga da sam neviđena zmija, predsjednik Uefe bi morao znati kako nogometna industrija nije poznata po tome da u njoj vladaju iskrenost, povjerenje i pouzdanost. Upravo suprotno", rekao je Agnelli.

Čeferin se sinoć u intervjuu za 24ur osvrnuo na posljednje Agnellijeve izjave i njihov odnos.

"Možda sam bio naivan, ali uvijek kažem da je bolje biti naivan nego lažljivac. U subotu, dan prije osnivanja Superlige, kontaktirali su me ljudi iz pet klubova i rekli da su to morali potpisati, da bi ih izbacili iz Superlige da nisu pristali. Nazvao sam odmah Agnellija, a on mi je rekao da je to sranje, da ništa nije istina, da je sve izmišljeno. Rekao sam mu da zajedno izađemo u javnost i kažemo da je sve to laž. Pristao je i rekao je da će mi se kasnije javiti. Kasnije sam mu poslao prijedlog našeg zajedničkog priopćenja, a on je rekao da će promijeniti neke stvari i javiti mi se. Nikad se više nije javio, isključio je mobitel. Nakon toga me nazvao čelnik jednog kluba i rekao da ide u Superligu. Odgovorio sam mu da mi od sutra postaje neprijatelj i da idemo u rat."

Pročitajte više