SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Červarov pomoćnik Horvat: Teško je izdržati ovaj zatvor. Spremni smo na odricanja

Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA u petak od 18 sati igra protiv Japana u prvoj utakmice skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu. Rukometašima je baza resort u Alexandriji od kojeg imaju gotovo sat vremena do dvorane u kojoj treniraju i igraju utakmice.

To nije jedini problem koji rukometaši imaju u Egiptu. Naime, internetska veza nije najbolja, što se najbolje vidjelo i na današnjoj online press-konferenciji na kojoj je bilo tehničkih poteškoća i tu Rukometni savez nije mogao ništa.

Hrvoje Horvat, desna ruka izbornika Line Červara, komentirao je situaciju i analizirao Japance.

"Ne bih se žalio na uvjete. Put od dvorane do hotela traje sat i pol, jučer smo zbog toga otkazali jedan trening. Teško je i izdržati ovaj zatvor, ali ako želite zlato, potrebno je odricanje i dečki su spremni na to", objasnio je za RTL pa dodao:

"Svi testovi su negativni, to je prvi preduvjet da SP krene normalnim putem. Već smo dosadni igračima, na svakom prvenstvu govorimo kako je plan ići utakmicu po utakmicu, korak po korak. Maksimalno smo fokusirani na Japan koji je sa Sigurdssonom sigurno dobio na ozbiljnosti. Dobro su organizirani u fazi obrane i napada, dobili su europski štih, disciplinirani su, više ne brzaju i ne nižu pogreške, igraju skandinavsku 6-0 obranu, ali koriste i 5-1. Svjesni smo da možemo očekivati zamke. Na startu prvenstva uvijek su moguća iznenađenja, zato prva utakmica ima veću težinu. Na pripremama smo odradili zacrtano, obrana nam je zaštitnik znak i naša vodilja kroz prvenstvo, ali nije bilo vremena za neke stvari u napadu dovesti do savršenstva."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

 

Pročitajte više