Chelsea je zamjenu za Williana našao u Crystal Palaceu za 80 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

DO KRAJA prijelaznog roka u Engleskoj ostala su još samo četiri dana. 

Najaktivniji su na tržištu bili klubovi izvan "velike šestorke", no za očekivati je da će zadnjih dana ipak biti još nekoliko velikih transfera. Manchester United traži stopera i najvjerojatnije ga je našao u Tobyju Alderweireldu za 70-ak milijuna eura, a promjena bi moglo biti i na Stamford Bridgeu.

Brazilac Willian otvoreno je rekao da želi napustiti Chelsea i do njegova odlaska će gotovo sigurno doći, no Maurizio Sarri ne želi ga se riješiti prije nego što mu ne nađe adekvatnu zamjenu. A nju je našao na drugoj strani Londona, na Selhurst Parku. Prema pisanju Daily Maila, Chelsea je jako zainteresiran za sjajnog Wilfrieda Zahu (25), no problem je visina odštete.

Crystal Palace je ovog ljeta potrošio tek 10 milijuna eura na pojačanja, ali je Maxu Meyeru, koji je došao bez odštete iz Schalkea, dao 10 milijuna eura godišnje plaće i za Zahu traži 70 milijuna eura.

Chelsea je prvotno ponudio pola tog iznosa i još nekoliko igrača na posudbu, što su u Palaceu glatko odbili i inzistiraju na punoj visini odštete. Englezi smatraju da će Palace teško dobiti toliki novac za reprezentativca Obale Bjelokosti, ali da ga isto tako neće dati za "sitniš" koji im je ponudio Chelsea.

Koliko će novca biti spremni izdvojiti za Zahu ovisi o eventualnom Willianovom transferu. Za njega Chelsea traži barem 80 milijuna eura, a ponudi li netko toliki iznos, Abramovičev klub možda bi bio spreman platiti približan iznos odštete koju Palace traži za Zahu.

Pročitajte više