lige petice

City vodi dojučerašnjeg drugoligaša u Europu?

Foto: Guliver Image/Getty Images

"PROŠLE sezone smo igrali protiv Burtona, a sad smo na korak do Europe. Ovo je čudo", rekao je trener Wolverhamptona Nuno Santo koji još uvijek ne može povjerovati da bi njegova momčad mogla zaigrati u Europa ligi.

Klub najmoćnijeg menadžera: U sjeni je velikana, a ima vrhunsku sezonu

A Wolvesi, koji su se ove sezone vratili u Premierligu, jako su blizu plasmana u Europu. Drže sedmo mjesto, mjesto koje će voditi u europska natjecanja ako Watford ne ovoji FA Cup.

U finalu Watford igra protiv moćnog Manchester Cityja i trebalo bi se dogoditi čudo da City ispusti taj trofej i ne odvede sedmu momčad lige u Europa ligu.

Wolverhampton je na sedmom mjestu sa četiri boda više od Evertona i Watforda te šest više od Leicestera koji ima i utakmicu manje. Leicester do kraja sezone ima najteži raspored (Arsenal, City i Chelsea) tako da bi Wolverhampton mogao osigurati sedmo mjesto već u sljedećem kolu pobjedom pred svojim navijačima protiv Fulhama. U posljednjem kolu Wolvesi gostuju Liverpoolu.

Posljednji put u Europi Wolverhampton je bio 1980. godine kada je u Kupu UEFA ispao od PSV-a. Devet godina ranije je u finalu istog natjecanja izgubio od Tottenhama. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više