CITY - UNITED 0:1

Cityjeva legenda šokirana Guardiolom: "Pep se malo zaigrao"

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY izgubio je sinoć kod kuće od Manchester Uniteda 1:0 u polufinalu Liga kupa. Strijelac za United bio je Nemanja Matić u 35. minuti, ali je City prošao u finale jer je prvu utakmicu na Old Traffordu dobio 3:1.

Bila je to još jedna slaba Cityjeva partija ove sezone, a prva nakon listopada u kojoj nije uspio zabiti gol. Guardiolina momčad dobro je otvorila susret, ali su se gosti brzo prilagodili njihovoj igri, zabili gol i na kraju zasluženo pobijedili.

Legendarni Cityjev branič Micah Richards bio je u studiju Sky Sportsa nakon utakmice i bio je vrlo razočaran nekim Guardiolinim odlukama. City je utakmicu igrao u sustavu 3-4-3, u kojem igra rijetko.

"Ja nisam trener i ne želim propitkivati Guardiolinu taktiku, no ovo nije bilo dobro. Sterling je primao loptu na svojoj polovici. Bernardo Silva također. Zašto nismo igrali 4-3-3? Kyle Walker, jedan od najboljih bekova na svijetu, igrao je stopera, a Joao Cancelo je igrao lijevog stopera. Rodri se iz vezne linije spuštao među stopere, a veznjaci su svi radili isti posao. Kad Pep dobro posloži taktiku, igra izgleda fantastično, no mislim da se noćas malo zaigrao i previše razmišljao", kazao je Richards.

Pročitajte više