Ćorić u velikoj drami izgubio od 8. tenisača svijeta u osmini finala Pariza

Foto: Getty Images / Gulliver Image

BORNA ĆORIĆ u velikoj je drami za 2 sata i 29 minuta izgubio od 8. tenisača svijeta Dominica Thiema 7:6, 2:6 i 7:5.

Odličan meč odigrao je drugi najbolji hrvatski tenisač, ali Thiem je duže vrijeme zadržavao visoku razinu igre tijekom gemova. Ćorić je imao puno uspona i padova. Unatoč tome, imao je break prednosti u trećem setu, ali potom je ponovno pao. Austrijanac je potom imao break prednosti, ali Ćorić se još jednom uspio vratiti. Ipak, kod rezultata 5:5 Thiem uzima servis Ćoriću i uz manje probleme privodi meč kraju.

Tako vrlo vjerojatno završava najbolja ATP sezona u karijeri 21-godišnjeg Ćorića. Osvojio je najveći naslov u karijeri kada je u Halleu pobijedio Rogera Federera, igrao najveće finale u životu kada se u finalu Šangaja susreo s Novakom Đokovićem, a godinu će završiti na 11. mjestu, ako Fabio Fognini ne izbaci Federera u Parizu.

Vjerojatno će se naći na završnom turniru najboljih tenisača u Londonu kao zamjena u slučaju neke ozljede prve osmorice. Juan Martin Del Potro vrlo vjerojatno neće igrati zbog ozljede koljena, a Rafael Nadal se povukao s turnira u Parizu zbog ozljede trbušnog zida i njegov nastup nije siguran. Ako njih dvojica neće igrati, Ćorić bi tamo bio kao prva zamjena.

Ono što je najvažnije, ostaje mu krajem mjeseca i finale Davis Cupa protiv Francuske u Lilleu. To će biti posljednji Davis Cup susret odigran u ovom formatu i osvajanje naslova bio bi savršen kraj vrhunske teniske sezone za Ćorića.

Pročitajte više