Miočić nokautirao Cormiera

Cormier o potezu koji je odlučio epski okršaj: "Ne znam zašto sam to napravio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANIEL CORMIER dvije runde je dominirao protiv Stipe Miočića, u trećoj je usporio, a u četvrtoj izgubio i ostao bez naslova prvaka UFC-a.

Nakon meča u Anaheimu novinari su upitali 40-godišnjeg Cormiera što se dogodilo pa je njegov nastup bio sve lošiji kako se bližio kraj borbe. 

"Osjećao sam kao da radim odličan posao. Međutim, onda je uslijedila jedna njegova borba, nekoliko dobrih udaraca u tijelo i udarac desnom rukom u glavu koji nisam vidio. Odlično je odradio posao", rekao je Cormier i kao ključni razlog poraza naveo svoju pasivnost u četvrtoj rundi. 

"Iz nekog razloga sam prestao s pritiskom. Ne znam zašto. Možda sam počeo razmišljati o petoj rundi i o tome da sačuvam što više snage za tu rundu jer mi se učinilo da on nije ni blizu toga da ranije završi borbu, nisu mi njegovi udarci dotad nanijeli previše štete. Ne znam koji je bio razlog. Ne znam, ali očito je bila pogreška."

Treneri su tražili od njega da što više pokušava hrvanjem protiv Miočića. Cormier ih je poslušao samo u prvoj rundi.

"Najgore je što sam izdao trenere. Molili su me da idem na hrvanje. Nisam napravio ono za što su me pripremali. Kad počnete udarati, a udarci sjedaju kako treba, zaljubite se u svoju učinkovitost. Skupo sam platio cijenu zato što ih nisam slušao."

Pročitajte više