Curry briljirao u pobjedi kod Wizardsa i ponovno dokazao da je najbolji na svijetu

 Foto: Getty Images / Guliver Images

SVAKA čast Durantu i Westbrooku čija je izvedba izvukla pobjedu Thundera protiv Magica Marija Hezonje, ali najbolju utakmicu večeri odigrao je fenomenalni Stephen Curry.

Warriorsi su pobijedili Wizardse 134:121, a Curry je zabio 51 poen uz sedam skokova i dvije asistencije. Iz igre je gađao 19-28, a pogodio je 11 od 16 trica. Prvacima je ovo osma pobjeda zaredom.

Curry je odmah u prvoj četvrtini pokazao svoju genijalnost. Zabio je sedam od svojih 11 trica u prvoj četvrtini. Steve Kerr, trener Warriorsa, je nakon prve četvrtine upitan šutira li Curry možda previše za sada:

"Istina, da, izgleda da ću ga morati odmoriti minutu otprilike", rekao je sarkastični Kerr. 

Da je MVP lige zabio još jednu tricu izjednačio bi rekord s najviše pogođenih trica u jednoj utakmici. Taj rekord drže Kobe Bryant i Donyell Marshall s 12 trica.

"Znao sam za rekord, pokušavao sam ga dohvatiti, ali nisam forsirao. Ne smijete se zafrkavati s košarkaškim Bogovima i pokušavati forsiranjem dostići rekord", rekao je Curry. 

Naravno, kao i mnogo puta, Warriorsi ne ovise samo o Stephenu Curryju. Ponovno je sjajan bio Draymond Green koji je upisao novi triple double. Zabio je 12 poena, ulovio 10 skokova i podijelio 12 asistencija. Odličan je bio i Klay Thompson s 24 poena.

Wall: Nije mogao promašiti

Kod Wizardsa je sjajno odigrao John Wall koji je zabio 41 poen te podijelio 10 asistencija. Nakon utakmice ni on nije mogao vjerovati što je sve zabijao Steph Curry:

"Ovo je bilo kao kad je Kobe Bryant zabio 81 poen. Nije mogao promašiti. Solidno smo ga čuvali, nije imao previše otvorenih šuteva, ali je svejedno pogađao", pričao je vidno impresionirani Wall.

Wizardsi su nakon ove utakmice na omjeru 21-26, a Warriorsi i dalje suvereno vladaju NBA ligom sa 45 pobjeda u 49 utakmica.

Od ostalih susreta izdvajamo one u kojima su sudjelovali i hrvatski igrači. Damjan Rudež zabio je osam poena (3-3 iz igre) u iznenađujućoj pobjedi Minnesote na gostovanju kod Clippersa. 108:102. 

Bojan Bogdanović zabio je sedam poena u novom porazu Netsa od kojih su ovoga puta bolji bili Pacersi 114:100. 

 

Pročitajte više