Cvetkovića stid zbog loših rezultata, menadžer Darija Šimića sumnja u maksimirski transfer

TRENER Dinama Zvjezdan Cvetković radi punom parom ne bi li do kraja sezone koliko-toliko spasio poljuljani ugled maksimirske momčadi. Nezadovoljan postignutim Cvetković priznaje kako ga je stid zbog onoga što u posljednje vrijeme pružaju igrači Dinama.

Trener Cvetković je u razgovoru za Sportske novosti rekao kako u HNL-u ima zanimljivih igrača te je pokazao interes za veznjake Slaven Belupa, 22-godišnjeg Ognjena Vukojevića i 25-godišnjeg Srebrenka Posavca. Hoće li koji od Farmaceuta zaigrati u Dinamu tek će se vidjeti. Sigurno je jedno, pojačanja u Maksimir definitivno dolaze.

Osim Josipa Šimića, razmatra se dolazak Darija Šimića koji trenutno kopačke "prlja" u Milanu, a do kraja ovog tjedan znat će se situacija oko Silvija Marića kojeg Cvetković, ali i Kuže žele vidjeti u Maksimiru. Inače, Cvetković i Kuže već su počeli sastavljati listu igrača za sljedeću sezonu, a Kuže će, kao promatrač situacije, sudjelovati i na treninzima Modrih.

U Maksimir se s posudbe u Interu vraćaju Ćorluka, Šarlija i Janjetović, te Miroslav Šarić iz Međimurja. Vratar Filip Lončarić pak, odlazi na posudbu, no, još nije poznato u koji klub.

Zanimljiva je konstatacija koju je za Sportske novosti izrekao menadžer Milanovog stopera Darija Šimića, Marko Naletilić, a odnosi se na mogući Šimićev transfer u Zagreb.

"Bilo bi to svjetsko čudo. Dario ima ugovor do 30. lipnja 2007. Budući da raskid ne dolazi u obzir, a ja mu ga sigurno neću sugerirati, preostala bi samo posudba, a onda bi njegov klub morao preuzeti njegovu plaću. Bojim se da Dinamo ne može platiti ni 10 posto od onoga što on godišnje zarađuje, niti bi Milanu to bilo u interesu." - smatra Naletilić.

Menadžer smatra da bi, poslovno gledajući, realnije bilo da Dario, ako želi otići iz Milana, ode u neki talijanski klub. "Za njega se zanimaju Sampdoria, Fiorentina i Udinese, koji bi mogli preuzeti 50 do 70 posto njegove godišnje plaće, a to bi Milanu odgovaralo." - objašnjava Naletilić te dodaje ukoliko Dinamo stvarno želi Darija, da očekuje njihov službeni zahtjev.

Pročitajte više