DAMIR MARTIN

Damir Martin pomeo konkurenciju i stigao do zlata u Plovdivu

Foto: Worldrowing.com

DAMIR MARTIN pobijedio je u utrci samaca na Svjetskom veslačkom kupu u bugarskom Plovdivu na impresivan način i tako osvojio zlato. Odmah na početku je stvorio golemu prednost ispred konkurencije koju do kraja nije ispuštao.

Drugi je bio Bjelorus Pilip Pavokou koji je s nešto više od šest sekundi zaostatka završio iza hrvatskog srebrnog olimpijca iz Rija. Treći je bio Finac Robert Ven s više od 10 sekundi zaostatka.

"Danas je bilo iznenađujuće teško, ali znao sam da sam sebi bio najveći protivnik danas. Prošle godine puno stvari mi je prolazilo kroz glavu, ali ove sam jedino fokusiran na veslanje. Imam brza vremena pa sam zadovoljan što idem u pravom smjeru", rekao je Martin nakon pobjede.

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić zauzeo je četvrto mjesto u finalu. U svom prvom nastupu na jednom velikom natjecanju hrvatski četverac je u samoj završnici napao Austrijance na trećem mjestu, ali su na kraju ipak ostali bez medalje s rezultatom 6:16.600 minuta. Slavili su Poljaci (6:08.400). 

Plovdiv je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a sljedeći nastup je na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31. svibnja do 2. lipnja.

Pročitajte više