De Boer uoči gostovanja na Gerlandu: Lyon je jaka momčad, ali moramo slaviti

FRANK DE BOER rekao je da njegov Ajax čeka iznimno težak ispit na Gerlandu (Lyon) u sklopu 5. kola skupine D Lige prvaka.

Pobjeda ili remi (uz pogotke) garantira nizozemskom prvaku prolazak u nokaut fazu natjecanja, a upravo tome nada se trener "kopljanika" Frank de Boer.

"Vidjeli smo u prvoj utakmici u Amsterdamu (0:0) da je riječ o vrlo jakoj momčadi. Osim toga, nekoliko važnih igrača vratilo im se u sastav za ovaj vrlo važan susret tako da će ovo, uz sve naše probleme, biti jedna iznimno teška utakmica", rekao je nizozemski stručnjak na klupi Ajaxa.

"Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat, a da bismo to postigli moramo ostati koncentrirani tijekom cijele utakmice na individualnoj i momčadskoj razini. Ne smiju nam se ponoviti pogreške iz utakmice protiv Brede prošlog vikenda (2:2) u kojoj smo u manje od pet minuta primili dva pogotka", veli Nizozemac.

"Nalazimo se u teškoj situaciji u domaćem prvenstvu, tako da bi nam dobar rezultat u Lyonu jako dobro došao kao poticaj za dalje", zaključio je De Boer.

U drugom susretu skupine D Real Madrid na svom Santiago Bernabeuu dočekuje zagrebački Dinamo.

Pročitajte više