Derbi Manchestera: Pep u najgorem nizu protiv Josea koji je na putu prema otkazu

Foto: Guliver Image/Getty Images

OD 21 sat na Old Traffordu igrat će se najzanimljiviji par osmine finala engleskog Liga kupa u kojem će se susresti United i City.
 
Uoči početka prvenstva mnogi su predviđali da će United i City do samog kraja voditi neizvjesnu utrku za naslovom prvaka, međutim, već u prvoj dionici sezone vidjeli smo da stvari stoje ipak nešto drugačije i oba kluba u ovaj dvoboj ulaze poprilično uzdrmani.
 
Manchester United je u nedjelju doživio debakl izgubivši 0:4 na Stamford Bridgeu od Chelseaja, dok je City u nizu od pet utakmica bez pobjede, što se Josepu Guardioli nije dogodilo još od 2009. Ipak, dok je City i dalje prvi na ljestvici (ima 20 bodova kao i Arsenal te Liverpool), United je nakon devet odigranih kola tek sedmi sa svega 13 osvojenih bodova.
 
Navijači Uniteda Josea Mourinha dočekali su kao Mesiju, spasitelja, kao čovjeka koji će ih vratiti na trofejni put i koji će ih probuditi iz noćne more koja traje još od odlaska u mirovinu legendarnog sir Alexa Fergusona 2013. Uprava kluba dovela je Portugalcu Ibrahimovića, Mkhitaryana i najskupljeg nogometaša svih vremena Paula Pogbu, no United se nije pomakao s mrtve točke, a nekad Posebni trener na dobrom je putu prema otkazu.
 
United je protiv Chelseaja izgledao užasno, obrana je odigrala tragikomičnu partiju, a napadači nisu napravili gotovo ništa vrijedno spomena. Prve zvijezde momčadi Zlatan Ibrahimović i Paul Pogba ni izbliza ne pružaju ono zbog čega su dovedeni, a kriza se posebno osjeti na Šveđaninu, koji je na početku sezone bio jedan od rijetkih u momčadi Crvenih vragova koji je imao konstantu forme. 
 
United ne izgleda dobro, nema potrebno samopouzdanje i ne ulijeva povjerenje u ovom trenutku jer skoro da i nema igrača u pravoj formi i Mourinho će trebati čudo ako misli vratiti momčad u igru za naslov.
 

''Neću biti previše mudar ako kažem da smo svi jako, jako tužni nakon poraza od Chelseaja. Međutim, nema ništa od plakanja,  to je za djecu, a ne za muškarce. Moramo biti muškarci i žestoko raditi na terenu da budemo bolji već u ovoj utakmici protiv Manchester Cityja'', kazao je Mourinho kojem je londonski ogled donio težu ozljedu koljena stopera Erica Baillyja i on će morati pauzirati oko dva mjeseca. Danas neće igrati ni Marouane Fellaini, kojeg je ozlijedio David Luiz, a upitni su još i kapetan Rooney i Mkhitaryan.
 
''Najviše sam ljut na naše nevjerojatne pogreške u obrani jer ako se njih izuzme, naša igra uopće nije bila loša. Vjerujem da ćemo naučiti lekciju i odigrati daleko bolje danas u ovoj izuzetno važnoj utakmici'', zaključio je Mou, koji je u prvenstvu već doživio poraz 1:2 od gradskog rivala, te će mu i ova utakmica biti jako zahtjevna u svakom smislu.
 
Manchester City je u sezonu krenuo fantastično. Prvih su deset utakmica u svim natjecanjima pobijedili i mnogi su već na početku sezone tvrdili da je Pep Guardiola stvorio mega momčad koja će se prošetati Premiershipom. Međutim, City čak pet susreta ne zna za pobjedu.
 

Remi sa Celticom i poraz od Barcelone u Ligi prvaka, te poraz od Tottenhama i remiji s Evertonom i Southamptonom u prvenstvu, rezime su Pepove momčadi, koju evidentno drma ozbiljna kriza.
 
Ona možda nije istog intenziteta kao ona u Mourinhovoj svlačionici, no novi kiks bi sigurno doveo puno toga pod znak pitanja.
 
''Derbiji su uvijek posebni i odigrat ćemo ga vrlo ozbiljno s jasnom željom za pobjedom i prolazom dalje'', rekao je Guardiola u srijedu, a u gradski derbi morat će krenuti bez sjajnog Kevina  De Bruynea te braniča Zabaleta i Sagna, koji ne konkuriraju za sastav zbog ozljeda.
 
''Pred utakmicu ću odlučiti o sastavu kada vidim tko je sve spreman jer očekujem iznimno motivirani United, koji će protiv nas nastojati dati najviše što može'',  zaključio je trener Manchester Cityja.
 
Inače, u zadnjih šest derbija na Old Traffordu u svim natjecanjima City ima četiri pobjede i samo jedan poraz.
 

Pročitajte više