Dinamo ga se olako riješio. Sad briljira i čeka trenutak da ga Bišćan pozove

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

KADA JE krajem kolovoza Dinamo objavio da će Matko Tolić sezonu odraditi na posudbi u Mariboru, tek su se rijetki navijači hrvatskog prvaka uzbuđivali. Dinamo je izgledao i više nego dobro pokriven na svim pozicijama u veznoj liniji, a Tolić se nije uspio nametnuti na Maksimiru.

Danas je situacija bitno drugačija. Plavima kronično nedostaje rješenja u veznom redu i momčad ima velikih problema kada suparnik uspije zatvoriti Luku Ivanušeca. Potencijalno rješenje tih problema mogao bi biti baš Tolić koji ove sezone briljira u slovenskoj ligi.

Briljirao protiv Kopera

Sjajnu utakmicu odigrao je u pobjedi nad Koperom 3:1 u 30. kolu slovenske Prve lige. Tolić je u 43. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, nakon asistencije odličnog slovenskog veznjaka Josipa Iličića koji je došao iz Atalante, pogodio donji kut suparničkog gola.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TOLIĆEV POGODAK

Bivši veznjak Slaven Belupa Marin Laušić u 54. povećao je na 2:0, dok je treći strijelac Maribora bio bivši igrač Hajduka Ivan Brnić. Bright Edomwonyi bio je strijelca Kopera u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Maribor se nalazi na drugom mjestu slovenskog prvenstva s 54 boda, 12 manje od vodeće Olimpije. Koper je četvrti s 46 bodova. Tolić je krajem kolovoza 2022. došao u Maribor, čiji je trener Damir Krznar, bivši stručnjak Dinama. Tolićeva posudba traje do kraja sezone.

Nastavak sjajne sezone

 Bio mu je to sedmi gol u prvenstvu, a ostvario je i 12 asistencija. Tome je dodao i tri pogotka u slovenskom kupu, što znači da je ove sezone na ukupnom učinku od deset pogodaka i 13 asistencija. Time je već debelo nadmašio učinak koji je imao u Dinamu prošle sezone.

S 12 asistencija je najbolji igrač slovenske lige po tom kriteriju i još jednom je dokazao kako su mu pregled igre i kreativnost najveći plusevi u igri. Na ljeto ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno Igoru Bišćanu i maksimirskoj struci da ga vrate u klub.

Nisu takve igre ništa novo. U svojoj posljednjoj sezoni u Lokomotivi, onoj u sezoni 2019./20., Tolić je dao 11 golova što je za veznjaka sjajan učinak, a po tom kriteriju je bio sedmi igrač lige. Uz to je imao i pet asistencija.

Pročitajte više