Wimbledon

Donnu Vekić deveta tenisačica svijeta izbacila s Wimbledona

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentativka Donna Vekić (WTA - 82.) nije se uspjela probiti u drugo kolo Wimbledona, trećeg Grand Slama sezone. U prvom kolu je Osječanku zaustavila deveta tenisačica svijeta, Amerikanka Jessica Pegula, svladavši je 6:3, 7:6 (2) nakon 89 minuta igre. 

Pegula uživa u najboljoj sezoni u karijeri, što je četvrtfinalistica Australian Opena i Roland Garrosa opravdala i u ovom dvoboju. Vekić se držala do sredine prvog seta, kad je iz niza gemova s tri breaka Pegula izašla s rezultatskom prednošću od 4:2 koju je zadržala do kraja prve dionice.

Vekić koštale dvostruke i neforsirane greške

Amerikanka je povela i 2:0 u drugom setu, ali je Vekić odgovorila s tri uzastopna gema. Pegula je imala još jednom break prednosti (4:3), ali je hrvatska tenisačica opet odmah odgovorila oduzimanjem servisa. Odluka je pala u tie-breaku.

Vekić je osvojila prvi poen, ali je potom izgubila pet u nizu, što je bio zaostatak iz kojeg se više nije uspjela vratiti. Osječanka je meč završila dvostrukom pogreškom, devetom u meču, što je izravno utjecalo na lošu realizaciju drugog servisa (8/26). Vekić je napravila 14 neforsiranih pogrešaka više od 28-godišnje Amerikanke (34:20) i imala jedan winner manje (18:19).

Pročitajte više