DRAŽENA NE ZABORAVLJAJU Netsi će navijačima podijeliti 10.000 Petrovićevih figurica

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO JE u New Jersey Netsima, današnjim Brooklyn Netsima, proveo samo dvije godine, Dražen Petrović je u toj NBA franšizi, ali i cijeloj ligi, ostavio neizbrisiv trag.

Brojni američki stručnjaci Dražena uvrštavaju u najbolje šutere koji su ikada igrali u Americi, a neki idu toliko daleko da ga proglašavaju i najboljim. Nakon što je poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj 7. lipnja 1993. godine, Netsi su pet mjeseci kasnije umirovili njegov broj 3 i nebrojeno puta se prisjetili svojeg miljenika kojeg su skraćeno zvali Petro.

Tako će Netsi na utakmici protiv Bullsa, koja je na rasporedu 27. veljače, prvih 10.000 gledatelja koji uđu u dvoranu nagraditi figuricom Dražena Petrovića iz devedesetih godina.

Dražen je karijeru u NBA-u započeo 1989. godine u Portlandu, a dvije godine kasnije tradeom je završio u New Jerseyju gdje je potpuno eksplodirao. U drugoj i trećoj sezoni šutirao je tricu nevjerojatnih 45 posto, a u svojoj zadnjoj sezoni igrao je 38 minuta po utakmici i zabijao u prosjeku 22,3 poena.

 

Pročitajte više