Duje dokazao da je sam sebi najveći protivnik: Bez polufinala kao posljednji u kvalifikacijama!

NAŠI PLIVAČI i dalje su bez opipljivog rezultata u Pekingu. Nakon naše uzdanice Sanje Jovanović, koja je podbacila na 100 metara leđnim stilom, katastrofalan je rezultat upisao i Duje Draganja u kvalifikacijama za polufinale na 100 metara slobodnim stilom. Draganja je zauzeo posljednje, osmo mjesto u sedmoj skupini kvalifikacija za polufinale utrke na 100 metara slobodno.

Iako je na pedeset metara okrenuo s drugim vremenom (22.88) iza Srbina Milorada Čavića, poznatog po političkoj "t-shirt" provokaciji "Kosovo je Srbija" na EP-u, Draganja je posustao u drugoj polovici trke stigavši u cilj kao posljednji. Rezultat je to kojem se nitko nije mogao nadati niti u najgoroj noćnoj mori.

Otplivavši dionicu za 49.49 zaostao je sekundu i 65 stotinki za pobjednikom, Kanađaninom Brentom Haydenom.

Ukupno je 25-godišnji Splićanin zauzeo 34. mjesto. Plivao je 68 stotinki ispod svog najboljeg rezultata (48.81).

Ostaje nada da će Splićanin napraviti nešto više u utrci na 50 metara slobodnim stilom, gdje brani srebro iz Atene. Utrka je na rasporedu u četvrtak u 12.30 po hrvatskom vremenu.

"Rezultat - katastrofa"

"Ni sam ne znam što se dogodilo. Prvih 50 metara odradio sam dobro, brzina je tu, i u ovom trenutku malo toga mogu reći. Moram popričati sa svojim trenerom i vidjeti što se dogodilo. Pretpostavljao sam da će utrka biti klimava, ali ovoliko... Ovo je katastrofalan rezultat. Noćna mora. U ovom sam trenutku previše izgubljen da bih nešto više rekao.", neutješan je nakon utrke bio vlasnik svjetskog rekorda u malim bazenima na 50 m slobodnim stilom.

OI, plivanje, kvalifikacije 100 m slobodno, muški, 7. skupina:

1. Brent Hayden (KAN) 47.85

2. Milorad Čavić (SRB) 48.15 +0.31

3. Filippo Magnini (ITA) 48.30 +0.46...

8. Duje Draganja (HRV) 49.49 +1.65

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više