EKSKLUZIVNI VIDEO S KRALJEM Eric Cantona otkrio nam je koji dinamovac mu je bio poput oca

Video: Dario Dalmacija

ERIC CANTONA počastio nas je velikim intervjuom na stubištu kina, a mi njega nepoznatim informacijama o njegovu nasljedniku Ibrahimoviću.

Otkrio nam je koji mu je najdraži od 20-ak filmova koje je snimio, objasnio zašto mu je najdraža utakmica u karijeri bogatoj pobjedama i trofejima... najteži poraz. Objasnio zašto voli Hrvatsku i kako je naučio naš jezik.

Histeriju koja ga je okruživala u Zagrebu, gdje je gostovao kao glavna zvijezda hrvatskog dječjeg filma "Anka", "Kralj Manchestera" i "Bog nogometa" Eric Cantona odradio je kulerski.  

Baš svaki od stotina obožavatelja dobio je potpis i nasmijano poziranje za zajedničku fotografiju. Kao što je i svih desetak novinara koji mu doslovno nisu dali disati, ali ni pišati, dobilo mrvice u obliku nekoliko blic pitanja "s nogu".
 
Nasmijano je odradio sve obožavatelje i novinare koji mu nisu dali disati ni pišati
 
Mi smo ipak mnogo bolje prošli jer nam se isplatila upornost, odnosno čekanje iz prikrajka da Cantona ljubazno odradi sve to i onda smo ga priveli u krajnje neobično okružje za intervju s ovakvom mega-zvijezdom.
 
Dok je na petom katu najvećeg hrvatskog multipleksa, nekoliko minuta prije početka svečane premijere "Anke", trajala opća pomama za Cantonom u kojoj su sudjelovali svi, od mora nepoznatih fanova, zatim Marija Stanića, preko Ranka Ostojića, do Ante Kulušića, shvatili smo da od obećanih "deset minuta nasamo s Cantonom" neće biti ništa.
 
Dok je na zadnjem katu najvećeg hrvatskog kina trajala histerija za Cantonom, mi smo ga priveli u intimno okružje
 
Ali otvorila su nam se vrata. Doslovno, ne metaforički. Vrata požarnog stubišta velikog kina koje vrijedne djelatnice koriste da preko njega vuku vreće s desecima kila kokica. 
 
Kada smo Cantoni predložili da preskočimo ogradu i iz nepodnošljive gužve i buke odemo u ovo intimno okružje, odgovorio je "Naravno, nema problema." Tako se možemo pohvaliti da smo jedini koji smo "Kralja Erica" posjeli na stubište, a onih "deset minuta" pretvorilo se u skoro pola sata razgovora s "Njegovim Visočanstvom".
 
Rekao je da nema nogometnih pitanja, ali nije ga trebalo nagovarati
 
U videu je intervju koji smo vodili na engleskom jeziku, ali je s hrvatskim podnaslovima, a odabrali smo najzanimljivije dijelove. Cantona najprije nije htio odgovarati na nogometna pitanja, nego samo na ona o filmu Dejana Aćimovića u kojem glumi, ali nije ga bilo teško nagovoriti i na to da razgovara o nogometu.
 
"Brazilijanac" Cantona, prva šaka skradinskog zaleđa
 
"Anka" je dječji film i prati fantastične avanture istoimene djevojčice koje ona doživljava u bijegu od dviju nevolja, sirotišta i nasilne majke. Film je nastao po knjizi Mate Lovraka "Anka Brazilijanka", a redatelj je Aćimović. Ali i Cantona je vrlo važan u filmu jer taj slavni i svestrani Francuz u njemu igra glavnu mušku ulogu, i to Brazilijanca, kako u idiličnom šumskom krajoliku šibenskog zaleđa i porječja Krke (gdje je film sniman) zovu tajanstvenog stranca nepoznate, ali očito burne prošlosti te čuvenog teškog karaktera i još teže šake.
 
Tako je prva od mnogih scena s Cantonom, inače radnikom u ciglani koji govori hrvatski s francuskim naglaskom, prava "kafanska" tučnjava u pohabanoj birtiji negdje u Gaćelezima, u kojoj Brazilijanac gotovo na mrtvo ime isprebija nekoliko kršnih, ali nedostojnih suparnika, prije nego što ga brojni žandari jedva savladaju i utamniče.

Pročitajte više