Evo kako će stanari Wimbledona u tri tjedna zaraditi pola milijuna kuna

Foto: Getty Images/Guliver Image

TREĆI Grand slam sezone najveći je teniski događaj u godini. Svaka čast svim drugim turnirima, ali Wimbledon je uvijek priča broj 1. Fanovi diljem svijeta kombiniraju kako bi uspjeli doći barem na dan ili dva u All England Club i uživo vidjeti najbolje svjetske tenisače na "svetoj" wimbledonskoj travi.

I dok će svi užurbano po idnternetskim servisima tražiti smještaje, oni sretnici koji žive u krugu turnira uopće neće biti kod kuće. Dapače, vlasnici nekretnina u i oko Wilmbledona jedva čekaju srpanj da osjetno poprave kućne budžete.

Razlog je vrlo jednostavan. Najbolji svjetski tenisači i njihova pratnja radije žive u udobnim kućama nadomak turnira, nego da iz londonskih hotela prolaze pakao londonskog prometa na svakodnevnom putu na treninge i mečeve. Ne rade to samo igrači. I novinari, televizijske ekipe i posjetitelji iz cijelog svijeta također traže smještaj blizu All England Cluba.

Tako će vlasnik skromne kuće s tri sobe i terasom u tri tjedna, koliko prosječno igrači ostaju, zaraditi i do 15.000 funti. Dovoljno za, recimo, novi automobil.

Sve ide. Garsonijere, mali stanovi, kućice, kuće, kućerine i vile s bazenom. Najbolji igrači, poput Federera, Nadala ili Đokovića unajmljuju goleme vile. Roger Federer za svoju šesteročlanu obitelj i svu pratnju redovito unajmi dvije kuće. Jedna od njih je, pričaju agenti za engleske medije, vila sa šest soba, saunom, bazenom, kućnim kinom i svim ostalim sadržajima.

Takav smještaj Švicarca stoji oko 20.000 funti tjedno, a najčešće dođe tjedan dana prije početka turnira i ostane do samog kraja. Dakle, vlasnici tih kuća u samo tri tjedna zaradit će 60.000 funti što je oko pola milijuna kuna. Iako je često riječ o dobrostojećim obiteljima, nikome nije teško otići na more ili godišnji odmor i pritom zaraditi godišnju ili barem polugodišnju plaću.

 

Pročitajte više