OI TOKIO

Evo tko stoji na putu do povijesnog hrvatskog finala u Tokiju

Foto: EPA-EFE

HRVATSKI parovi u muškom tenisu imaju priliku za jedinstven pothvat. Marin Čilić i Ivan Dodig te Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. Hrvatska tako ima zagarantiranu najmanje brončanu medalju jer će, u slučaju poraza u oba meča, hrvatski parovi igrati međusobno za treće mjesto.

U slučaju da oba para prođu dalje, Hrvatska će na Igrama u Tokiju osvojiti još jedno zlato te prvo srebro. Čilić i Dodig igrat će protiv novozelandskog para Marcus Daniell i Michael Venus. Daniel je po ATP rankingu 50. igrač svijeta u parovima, dok je Michael Venus 20. U dosadašnjem dijelu turnira prošli su bjeloruski, nizozemski (bez borbe) i kolumbijski par. 

S druge strane, Mektića i Pavića u polufinalu očekuje američki par, Tennys Sandgren i Austin Krajicek. Oni su u četvrtfinalu pobijedili Nijemce Struffa i Zvereva 6:3, 7:6. Krajicek je u parovima 48. igrač svijeta, a Sandgren je tek 261. i posvećeniji je igri u singlu.

Hrvatska je dosad osvojila tri teniske bronce u povijesti Igara. Goran Ivanišević je u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem donio Hrvatskoj prve medalje u Barceloni 1992. godine. Istu medalju je uzeo i par Ančić-Ljubičić u Ateni 2004. godine. 

Pročitajte više