Fantastična noć Hrvata u NBA-u: Šarić oduševio novog trenera, Bogdanović sjajan

SJAJNA noć hrvatskih košarkaša u NBA ligi. Već smo napisali da je Mario Hezonja odigrao odlično za New York kod prvaka Golden Statea, a impresivne partije pružili su i Dario Šarić te Bojan Bogdanović.

U vrlo izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici, Minnesota je pobijedila Oklahomu u gostima 119:117, a Dario Šarić za goste je u 25 minuta na parketu zabio 15 poena (5-12, trica 2-6, sl. bacanja 3-5), upisao je i sedam skokova, dvije asistencije te jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte. Dario Šarić nije bio najbolji strijelac Wolvesa, ni blizu, no bio je najbolji igrač momčadi ako gledamo net rating (+22).

Tako se Šarić na najbolji način predstavio novom treneru Minnesote, 32-godišnjem Ryanu Saundersu, inače najmlađem treneru koji vodi jednu profesionalnu momčad u posljednjih 40 godina.

Novi trener dopustio je Dariju više slobode, a hrvatski reprezentativac odlično je iskoristio priliku i očekuje se da će u narednim utakmicama dobivati sve više pravih prilika da pokaže raskoš svog talenta.

Andrew Wiggins bio je nezaustavljiv s 40 poena dodavši i deset skokova. Josh Okogie pogodio je najvažniju tricu utakmice 27,8 sekundi prije isteka vremena kojom je Minnesota povela 119:115, šest sekundi kasnije Russell Westbrook pogađa dva slobodna bacanja, a OKC je dobio novu priliku nakon što je Tyus Jones pogriješio u vođenju lopte. U završnih sedam sekundi Russell Westbrook dva puta je promašio tricu kojom bi Thunder došao do pobjede. Paul George je s 27 poena predvodio OKC, Westbrook je dodao 25 uz 16 asistencija, a Steven Adams 20 i 12 skokova.

Fantastičnu večer imao je i Bojan Bogdanović. Indiana je slavila u Clevelandu 123:115, a najbolji hrvatski košarkaš bio je drugi strijelac u pobjedničkom sastavu s 23 poena (9-16, trica 2-6, sl. bacanja 3-3), dodao je četiri skoka, dvije asistencije i osvojenu loptu, a na parketu je proveo 32 minute. Thaddeus Young predvodio je Pacerse s 26 koševa koliko je postigao Jordan Clarkson na drugoj strani. Ante Žižić oporavio se nakon ozljede koljena, zaigrao je 13 minuta, zabilježio je učinak od šest poena (0-1, sl. bacanja 6-6) i šest skokova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više