AUSTRALIAN OPEN

Federer nakon poraza od Đokovića: Tko su ti ljudi, dajte njihova imena

Foto: Epa

NOVAK ĐOKOVIĆ jučer je pobijedio Rogera Federera 7:6, 6:4, 6:3 i plasirao se u finale Australian Opena, u kojem će u nedjelju igrati s pobjednikom susreta Zverev - Thiem.

Bio je ovo čak 27. poraz velikog Švicarca u mečevima sa srpskim tenisačem. S 38 godina na leđima Federer je teško mogao pratiti Đokovićev ritam i nije imao velike šanse u ovom meču. Nakon dvoboja, na presici novinari su zaključili da je finale već odigrano i da je Đoković ovom pobjedom već uzeo naslov i da je sasvim nebitno tko će mu biti rival, Zverev ili Thiem. Na to je Švicarac poludio.

''Tko su ti ljudi koji ozbiljno razgovaraju o tome?'' pitao je Federer. Dobio je odgovor da ''se sve to čita u medijima''.

Na to je Švicarac rekao: ''Ljudi, dajte mi barem imena onih koji pišu to. Vrlo dobro znate da svi imaju šansu. Svaki meč se mora odigrati. Jedan dio vas novinara nema poštovanja prema Thiemu koji je odigrao meč iz snova protiv Nadala i koji me je pobijedio posljednja tri puta. Također, Zverev isto tako nema što izgubiti. Eto, sad znate moje mišljenje.''

Pročitajte više