formula 1

Ferrari i Alfa Tauri ne smiju u Bahrein zbog koronavirusa

Foto: Getty Images

NOVA sezona Formule 1 trebala bi početi 15. ožujka, ali širenje epidemije koronavirusa iz dana u dan stvara dodatne probleme.

Dok se čeka potvrda informacije hoće li se prva utrka sezone održati 15. ožujka u Australiji, loše vijesti stižu iz Bahreina gdje bi sedam dana kasnije trebala biti održana druga utrka sezone F1.

Naime, vlasti iz Bahreina zbog širenja koronavirusa zabranile su ulazak svim stranim državljanima koji su u prethodnih 14 dana boravili u Italiji, Iraku, Kini, Hong Kongu, Iranu, Tajlandu, Singapuru, Maleziji i Južnoj Koreji. Ovo je veliki problem za momčadi Formule 1 iz Italije - Ferrari i Alfa Tauri, ali i momčadi koje se snabdijevaju motorima Ferrarija - Alfa Romeo i Haas. 

To znači da će praktički biti nemoguće njihovo sudjelovanje u drugoj utrci sezone u Bahreinu. 

VN Bahreina počinje 20. ožujka, a ako uzmemo u obzir činjenicu da vozači i članovi momčadi tamo moraju biti dva dana ranije, to znači da bi svi ovi ljudi do sutra morali napustiti Italiju, kao i da se istovremeno moraju pripremiti za dvije utrke - Australiju i Bahrein jer u međuvremenu ne mogu nazad u svoju bazu - u Italiju.

Ovaj problem mogao bi dovesti do definitivne odgode početka sezone, o kojoj se već duže vrijeme priča, jer bi nemogućnost sudjelovanja nekih ekipa dovela u pitanje regularnost samog natjecanja. 

Podsjetimo, prethodno je utrka za VN Kine, koja je bila planirana za 19. travnja, otkazana zbog koronavirusa, dok su organizatori utrke u Vijetnamu prije nekoliko dana priopćili da će se ona voziti 5. travnja, kako je i planirano. 

Pročitajte više