Esport

Fortnite ima 50 puta više igrača nego Hrvatska stanovnika

Screenshot: Epic Games

FORTNITE Battle Royale zabilježio je novi povijesni uspjeh. Prema izvješću Bloomberga igru je dosad igralo više od 200 milijuna igrača, odnosno toliko je igrača napravilo račun potreban za igranje. Još u lipnju Epic Games je objavio podatak da Fortnite igra 125 milijuna igrača, što je rast od čak 60 posto u samo šest mjeseci. Odlični rezultati posljedica su dolaska igre na Android platformu i azijsko tržište.

>NFL je stigao u najpopularniju igru na svijetu

>Zašto ljudi ne mogu prestati igrati Fortnite

Početkom studenog Epic Games je objavio podatak da je Fortnite istovremeno igralo više od osam milijuna igrača, a nedugo nakon toga stigla je i brojka od nevjerojatnih 200 milijuna registriranih igrača. Igraju ga svi, od klinaca po da sportskih zvijezda. Plesove iz igre gotovo je nemoguće izbjeći, a najpopularniji gamer na svijetu igra, pogađate, Fortnite. Odavno je ta igra prerasla razmjere industrije videoigara i postala globalni fenomen. Teško je bez jasnih brojki percipirati koliko to iznosi, sve dok ne dobijemo ovakvo izvješće ili službeni broj Epic Gamesa. Nijedna tvrtka dosad nije objavila takve rezultate, što Fortnite čini najpopularnijom igrom današnjice i jednom od najpopularnijih svih vremena. 

Screenshot: Epic Games

Uspjeh Fortnitea analiziraju svi, od psihologa do marketinških stručnjaka, a konkurencija daje sve od sebe kako bi ostvarila barem slične rezultate. Međutim, zasad je Fortnite usamljen na vrhu. Usporedbe radi, Dotu 2 na Steamu je najviše istovremeno igralo 820 tisuća igrača, PlayerUnknown's Battlegrounds tek 900 tisuća. Iako u ovom slučaju govorimo o samo jednoj platformi, ti brojevi su daleko od nevjerojatnih osam milijuna istovremenih igrača. Uspoređivati Fortnite s igrama poput Red Dead Redemptiona 2 ili ekskluzivama kao što je God of War koje često susrećemo na listama najprodavanijih igara, bilo bi bezobrazno.

FIFA serijal najpopularniji je sportski serijal videoigara, a dosad je prodano 260 milijuna primjeraka. Govorimo o svim FIFA igrama ikad napravljenim. Fortnite je od rujna prošle godine privukao tek 60 milijuna manje registriranih igrača. Znamo da je Fortnite besplatan, a FIFA igre nisu, ali usporedba je i dalje nevjerojatna. U krajnjem slučaju, Fortnite ima 50 puta više registriranih igrača nego Hrvatska stanovnika, odnosno jednako igrača kao Brazil stanovnika. 

Pročitajte više