HRVATSKI NOGOMETAŠI

Francuski mediji slave Lovru Majera: Oslobodio je Rennes i vodi ga u Ligu prvaka

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Lovro Majer odigrao je jučer jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Rennesa. Otkako je stigao u Francusku iz Dinama prošlog ljeta, Majer ne prestaje briljirati, a očito je da posebno voli igrati protiv Saint-Etiennea. U prvom susretu ove dvije momčadi u ovoj sezoni Majer je upisao tri asistencije, a jučer je s dva gola donio Rennesu pobjedu od 2:0.

Važna je to pobjeda za Rennes koji pokušava dohvatiti treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje vodi u Ligu prvaka, a na tom putu ključnu ulogu ima Majer. Ne samo da je zabio dva gola, Majer je imao tri ključna dodavanja, oduzeo je čest lopti i osvojio čak 15 od 22 duela.

Nositelj i ključni igrač Rennesa

Bez ikakve dileme, igrač utakmice i jedan od najboljih igrača Rennesa ove sezone. Upravo tako Majera vide francuski mediji koji ga slave jutro nakon što je režirao veliku pobjedu. Bivšeg veznjaka Dinama posebno je nahvalio FootMercato.

"Lovro Majer probudio je sterilni Rennes. Prvo je sjajno iskoristio loptu koja se odbila do njega i pokazao tehničku potkovanost krasnim pogotkom, a onda je ponovno pokazao zašto je nositelj Rennesa. Nakon loše reakcije Mangale zabio je i drugi gol te pokazao da upravo on nosi Rennes prema Ligi prvaka", piše FootMercato.

Svi su oduševljeni

Puno riječi hvale za Majera imao je i najugledniji francuski medij L'Equipe, a u dijelu koji nije sakriven iza pretplate također jasno ističe Majera kao nositelja i ključnu figuru Rennesa koji vodi Bruno Genesio.

U članku pod naslovom "Kako je Majer oslobodio Rennes" kratko navode: "Jednostavno se mora zaključiti da Majer voli Zelene. Čak i kad igraju kao Bijeli, što je sinoć bio slučaj. U prvoj utakmici je Saint-Etienne potopio s tri asistencije, a sada mu je dao dva gola."

Riječi hvale za Majera imao je i portal Get French Football News, francuski medij koji objavljuje vijesti vezane za francuski nogomet na engleskom jeziku, koji također u naslovu piše da "Majer nosi Rennes do toliko željene Lige prvaka".

Pročitajte više