gerrard nije na prodaju

Rick Parry, izvršni direktor Liverpoola, izjavio je "da ponajbolji igrač njegove momčadi, Steven Gerrard (24), neće biti prodan nekom drugom klubu bez igračeve privole, čak i ako bi ta ponuda iznosila 50 milijuna funti".

Parryja je, jamačno, ponukala na davanje ove preventivne izjave spoznaja da se Chelsea i Real Madrid, dva najveća "potrošača" među svjetskim nogometnim gigantima, zanimaju za cijenu Gerrardova transfera.

"Steven nam vrijedi više od novca, on je budućnost našeg kluba, temeljac na kojemu gradimo novi Liverpool" - kazao je Parry u mikrofon radija BBC. "Čak i ako nam netko za nj ponudi, 30, 40 ili 50 milijuna funti, ponudu nećemo prihvatiti. Međutim, mi smo realni i svjesni da ga nećemo moći zadržati protiv njegove volje ako poželi otići s Anfield Roada."

Parry je dodao da je već jednom, prošle godine, odbio ponudu koju mu je za kupnju Gerrarda prispjela iz Chelseaja, te da je isto tako prije mjesec dana odbio ponudu Reala, koji mu je tada za Gerarda davao pozamašnu svotu novca i svog napadača Fernanda Morientesa.

Gerrard je produkt Liverpoolove omladinske nogometne škole, a u studenome 2003. je s matičnim klubom sklopio novi četverogodišnji ugovor. Prošlog mjeseca Steven je, međutim, izjavio da o nastavku karijere i eventualnom napuštanju Redsa neće govoriti do kraja sezone kad će mu biti jasnije kakve su ambicije Liverpola u sljedećoj sezoni.

U ovom prvenstvu Premier lige Liverpool je trenutačno peti sa 22 osvojena boda manje od vodećeg Chelseaja i s ne baš velikim izgledima za plasman u sljedeće natjecanje Lige prvaka.

(Hina) xmi ymi

Pročitajte više