Gobac: Voriju i Duvnjaku ne zamjeram odlazak nego način na koji su to izveli

HRVATSKI rukometni prvak Zagreb Croatia Osiguranje ovog je ljeta ostao bez jednog od svojih važnijih igrača Igora Vorija, a na najboljem putu da mu se pridruži u njemačkom Hamburgu je i Domagoj Duvnjak.

Vori je svoj ugovor sa Zagrebom raskinuo sredinom lipnja dok je  Duvnjak je potpisao za  Hamburg iako ima važeći sa Zagrebom do 2001. godine. Zanimljivo je stoga bilo čuti što o novonastaloj situaciji misli Zoran Gobac, glavni operativac Zagreba i jedan od ljudi čija se riječ u hrvatskom rukometnom savezu itekako sluša koji je u razgovoru za Index prokomentirao i Ivana Balića, ali i kandidaturu HRS-a za Europsko prvenstvo 2014. godine.

Gospodine Gobac, kakva je sad situacija u klubu nakon odlaska Vorija?

"Gledajte, prije svega moram reći kako smatram da ćemo u sljedećoj sezoni biti jači barem za 10 posto. Nakon odlaska Vorija doveli smo Lokea, Lubeja, a tu je i Marić koji može još puno napredovati tako da mislim da na crti nismo izgubili ništa nego naprotiv, da smo jači."

Kako se dogodilo da je otišao Vori?

"Ugovorom je predviđeno da se njemu plaća za svibanj mora isplatiti najkasnije do 15. lipnja. Istina je da se kasnilo, ali bio je to samo jedan dan. Očito dovoljno da on raskine ugovor što je on i napravio i potpisao za Hamburg."

Hamburg s potpisivanjem Vorija nije stao. Uz Lackovića i Vorija na njihovom se radaru našao i Duvnjak?

"Nakon što je igrač izrazio želju za odlaskom, mi smo Hamburgu uputili prijedlog da Duvnjak ode igrati tri godine kod njih, ali se potom vrati kod nas. Odšteta bi u tom slučaju bila dvostruko manja, a ishod bi mogli znati u utorak kada očekujemo odgovor."

Stječe se dojam da su Vas obojica reprezentativaca razočarali?

"Ja njima ne zamjeram činjenicu da su se odlučili na odlazak iz kluba nego način na koji se sve dogodilo. Jednostavno, sve se odigralo preko noći."

Ivano Balić čovjek je koji intrigira sve Zagrebove navijače i ljubitelje rukometa?

"Od Ivana očekujemo da bude naš vođa i da u ovoj sezoni leti terenom. Zajedno s Tončijem Valčićem i Kirom Lazarovim on sačinjava sjajnu vanjsku liniju i očekujemo da se skupa s njima se stavi na čelo kluba."

U lanjskoj sezoni Balić nije pružao partije kakve su se od njega očekivale?

"Nije i to je istina. On u protekloj sezoni nije bio fizički spreman, sezona je bila slaba, a na sve to su nadovezale i nove ozljede koje su ga pogodile u tijeku godine.

Za kraj, moramo Vas pitati za komentar o kandidaturi Hrvatske za organizaciju Europskog prvenstva 2014. godine?

"Mi ćemo se u svakom slučaju kandidirati, a u ovih dana razmatramo mogućnost koji bi gradovi pristali se obvezati ugostiti najbolje europske rukometaše. Zasada znamo da će nam glavni protukandidati biti Francuzi, svjetski i olimpijski pobjednici.

Pročitajte više