HNL

GORICA - VARAŽDIN 0:1 Drožđek spasio Varaždin od ispadanja i gurnuo Hajduk u Europu

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN je večeras pobijedio Goricu u gostima pogotkom Domagoja Drožđeka s bijele točke u 75. minuti.

Sudac Ivan Župan dosudio je najstrožu kaznu nakon gotovo desetominutnog gledanja VAR-a. Lopta je u ruku pogodila Marijana Čabraju.

Utakmicu ste mogli pratiti uživo na Indexu. Tijek susreta stoji niže u članku.

Varaždin ostaje u prvoj ligi

Varaždinci su ovom pobjedom osigurali ostanak u ligi jer dva kola prije kraja imaju devet bodova više od Istre i bolju gol-razliku u međusobnim susretima uz utakmicu više.

Goričani su pak propustili priliku da se približe Hajduku na četiri boda zaostatka. Splićani su peti sa sedam bodova više i utakmicom manje od Gorice. U nedjelju ih čeka Vječni derbi protiv Dinama na Maksimiru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tijek utakmice:

KRAJ! Varaždin slavi pobjedu u Gorici! Varaždinci su osigurali igranje u HNL-u i sljedeće sezone.

86' U igru je za Varaždin ušao legendarni Leon Benko. Zamijenit će Obregona.

84' Još jedna greda za Goricu! Lopta je nakon kornera došla do Nasirua More, opalio je Ganac snažno, no od bloka je lopta završila na prečki.

83' Žuti karton za Ndiayea.

80' Kod gostiju će Ivan Novoselec zamijeniti Nikolu Tkalčića.

80' Pokazao je sudac Župan još jednom na bijelu točku, ovoga puta za Goricu! Pao je Ndiaye u duelu s braničem Varaždina, no ide provjera VAR-a još jednom... Ipak ništa od penala!

79' Tri žuta kartona u tri minute. Najprije je kod Gorice požutio Dvorneković, a zatim kod Varaždina Kolarić i Tkalčić.

75' GOOOL! Varaždin vodi 1:0! Iz penala je pogodio Domagoj Drožđek. Sudac Ivan Župan dosudio je najstrožu kaznu nakon gotovo desetominutnog gledanja VAR-a. Lopta je u ruku pogodila Čabraju.

73' Još dvije zamjene kod Gorice. Maslowski će zamijeniti Babeca, a Gadze Hamada.

64' Iz novog kornera je s lijeve strane nabacio Hamad, golman Nevistić promašio je loptu, ona je došla do Suka, no Varaždinci su u posljednji trenutak odbili u još jedan korner.

61' Iz kornera je nabacio Čabraja, loptu je odbila obrana Varaždina, natrčao je Babec i tukao iz velike daljine, ali otišlo je visoko preko gola.

60' Prva zamjena kod Gorice. Ndiaye umjesto Dvornekovića.

56' Varaždin je preuzeo terensku inicijativu. Izašli su u kontru koju je udarcem završio Obregon, no Jovičić je bio na pravom mjestu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Varaždina će u nastavku Ivan Posavec zamijeniti Tonia Teklića.

POLUVRIJEME Nema pogodaka u prvom dijelu utakmice. Gorica je bolja, ali ostalo je početnih 0:0.

42' Velika prilika za Mudrinskog! Čabraja je nabacio s lijeve strane, srpski napadač pucao glavom iz dobre pozicije, no otišlo je preko gola.

38' Dobro je nabacio Suk za Mudrinskog, ali obrana gostiju je i to uspjela blokirati.

30' Varaždin je imao slobodan udarac u opasnoj poziciji, no Tonio Teklić nije uspio prebaciti živi zid.

23' Dobar udarac Joeyja Suka! Udaljenost je bila velika, ali lijepo je izgledalo. Veznjak domaćih poslao je loptu malo iznad prečke.

21' Utakmica se malo smirila. Jovičić i Čabraja iskombinirali su napad Gorice, lopta je stigla do Mudrinskog, no gorička devetka nije dobro zahvatila loptu.

12' Opet opasna Gorica! Australac Kalik je sve zakuhao u sredini, dovukao loptu do šesnaesterca, pokušao sam proći, ostao bez lopte, a na nju je naletio Mudrinski i snažno pucao. Međutim, Nevistić je to obranio.

11' Gorica je pogodila gredu! Musa Muhammed je nabacio s desne strane, lopta je pala u srce šesnaesterca, iz prve ju je zahvatio Hrvoje Babec, no odsjela je na gredi.

7' Sjajna obrana golmana Gorice Kristijana Kahline! U velikoj prilici našao se stoper gostiju Matej Rodin, pucao je s 3-4 metra, ali Kahlina je fantastično izašao i obranio.

2' Prvi pokušaj Gorice. Lopta je stigla do Ognjena Mudrinskog na vrhu šesnaesterca. Napadač domaćih je pucao, ali otišlo je pokraj gola.

1' Počela je utakmica!

Postave

Najbolji igrač Gorice Kristijan Lovrić večeras neće igrati zbog tri žuta kartona. Trener Goričana Valdas Dambrauskas na teren će poslati ovih 11:

Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec, Kalik, Dvorneković, Suk, Hamad - Mudrinski.

Gosti iz Varaždina suprotstavit će se u ovoj postavi:

Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Rodin, Mamić - Kolarić, Senić, Đurasek - Teklić, Drožđek, Obregon.

Današnji susret sudi Ivan Župan iz Bjelovara.

Toplak je u dresu Varteksa zabio samo dva gola, od kojih jedan u Velikoj Gorici

Evo i jedne zanimljivosti objavljene na Facebook stranici Gorice. Varaždinski nogometaši su samo jedanput pobijedili u Velikoj Gorici u prvoligaškom natjecanju.

Bilo je to 28. svibnja 1994., kada je tadašnji Varteks pobijedio tadašnji Radnik 3:0. Dva gola zabio je Davor Vugrinec, a treći Samir Toplak, aktualni trener Varaždina i bivši trener Gorice.

To mu je bio jedan od ukupno samo dva gola u 226 nastupa u dresu Varteksa. U toj je utakmici od 46. minute zaigrao i Saša Sabljak, pomoćnik trenera Gorice Dambrauskasa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više