GOSPODA SIR ALEX I MOURINHO Evo što su za rastanak poklonili najdražem neprijatelju

Foto: Getty Images/Guliver Image

SJAJNA gesta Alexa Fergusona i Josea Mourinha prije utakmice Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu. Povodom zadnjeg derbija njihovog kluba protiv najvećeg suparnika, odlučili su staviti po strani desetljeća rivalstva.

Arsene Wenger nakon 22 godine odlazi iz Arsenala i engleskog nogometa pa se njegov posljednji dolazak na stadion kluba sa čijim je trenerima cijelo to vrijeme bio žestok rival očekivao s velikom pažnjom.
 
Francuza je prilikom dolaska na travnjak Old Trafforda dočekao Mourinho i rukovao se s njim, nakon čega je Wenger produžio na tribinu, jer na Kazalištu snova kabina nije ispod razine terena ili na njemu. Ali Mourinho ga je pozvao da s njim krene prema centru igrališta.

Tamo ih je čekao Alex Ferguson, koji je Wengeru predao poklon, na opće oduševljenje navijača Uniteda, koji su aplauzom i skandiranjem pozdravili veliku karijeru njihovog ništa manjeg rivala. 
 
Bila je ovo doista povijesna scena, jer teško je vidjeti da se ovakva dva, a kamoli tri rivala nađu na jednom mjestu kako bi se poklonili jednom od njih. 
 
Prema prigodi i kutiji, bilo je jasno da se radi o vrijednom daru, ali tek nakon utakmice vidjelo se što su to dva trenerska velikana poklonila trećem:
 
Pehar na kojem je ugravirano: "Arseneu Wengeru predali Sir Alex Ferguson i Jose Mourinho u ime Manchester Uniteda, u znak priznanja za njegovu službu i uspjehe u Arsenalu od 1996. do 2018."
Mourinho je komentirao poklon najvećem od rivala: "Fantastično je od našeg kluba da je napravio ovakvo nešto. Mislio sam da bi bilo daleko bolje da mu dar preda Sir Alex. Jer ja sam kao trener Uniteda protiv gospodina Wengera igrao svega nekoliko puta, dok je pravo rivalstvo ovih klubova ono između Fergusona i Wengera."
 
Wenger je bio dirnut: "Jako lijepo. Ovo je bio baš krasan potez Uniteda i uživao sam u njemu. Toliko puta sam bio ovdje i nikada nisam dobio ovakve ovacije i poklon. Ali, ne brinite se, sljedeće sezone netko drugi će sjediti na mom mjestu i dobiti neprijateljski doček", dodao je nasmijan. 
 
Novinari su ga pitali kako je biti okružen Mourinhom i Fergusonom, jer to je situacija koja se, uzimajući u obzir povijest njihovih odnosa, nikako ne može činiti ugodnom.
 
"Život ide dalje, a nekad nabolje", odgovorio je Wenger.

Pročitajte više