Liga prvaka

Griezmann predivno zabio petom i napokon zaradio Koemanovu pohvalu

Foto: EPA

FRANCUZ Antoine Griezmann je postigao prvi pogodak u pobjedi Barcelone 3:0 na gostovanju kod Ferencvaroša u petom kolu Lige prvaka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GRIEZMANNOV GOL PETOM.

Bio je to treći uzastopni susret u kojemu je Griezmann bio strijelac za Barcelonu. Prvi je to put od kada je Francuz stigao u katalonski klub da je postigao takav golgeterski niz. S dobrim igrama su napokon došle i pohvale trenera Ronalda Koemana.

Koeman se nada kako će Griezmann nastaviti s efikasnošću

"Uvijek je u pitanju koliko povjerenja imate u igrača. Puno puta sam rekao da je Antoine marljivo radio kako bi popravio svoju igru i efikasnost za momčad. Sada su došli golovi i samopouzdan je jer ima kvalitetu. To je važno za svakog igrača. Nadam se da će nastaviti s efikasnošću koju ima u posljednje vrijeme", rekao je Koeman.

Ne tako davno Griezmann je javno prozvao Koemana da ga koristi na krivoj poziciji. Puno je igrao na poziciji desetke, a smatrao je da najbolje partije može pružiti na poziciji isturenog napadača. Koeman nije ostao imun na prozivanja Francuza te je odgovorio svom igraču.

"Na kraju ja odlučujem o momčadi i svaki igrač mora dati sve od sebe."

Dembele je zabio iz kaznenog udarca

Ipak, nizozemski strateg se opametio te je Griezmanna stavio na njegovu prirodnu poziciju. Uz to je u posljednja dva kola Lige prvaka protiv Dinamo Kijeva i Ferencvaroša odmorio Lionela Messija pa je Griezmann prodisao.

Uz njega su protiv Ferencvaroša u Budimpešti zabijali Martin Braithwaite te Ousmane Dembele koji je precizan bio s bijele točke.

Koemanu je teško odlučiti tko će igrati kad je Dembele na visokom nivou

"Dembele je odličan igrač. Posjeduje veliku kvalitetu u duelu jedan na jedan, jako je brz i efikasan. Najvažnija stvar je da se fizički osjeća dobro. Odlično radi. Znamo da u napadu imamo različit profil igrača i treneru je teško odlučiti tko će igrati kad je Dembele na ovoj razini", rekao je Koeman o Francuzu koji je imao najviše udaraca na utakmici, čak pet.

Barcelona u posljednjem kolu Lige prvaka na domaćem terenu dočekuje Juventus. Za osiguranje prvog mjesta u skupini ne smije izgubiti s dva pogotka razlike. Inače, s pet pobjeda u isto toliko kola Lige prvaka Barcelona je izjednačila svoj rekord iz sezone 2002./03.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više