Hajduk

Hajduk bi ove sezone mogao srušiti povijesni rekord Poljuda

Foto: PIXSELL

HAJDUK je prošle sezone u ligaškim utakmicama u prosjeku gledalo 12.667 gledatelja, što je najveća brojka za splitski klub u ovom stoljeću. Bijeli su ukupno gledajući u cijeloj sezoni imali više navijača na stadionu od Dinama, Rijeke i Osijeka zajedno, a tren omasovljenja Hajdukovog navijačkog tijela nastavlja se i u novoj sezoni. 

U dosadašnje četiri domaće utakmice protiv Istre, Rijeke, Slaven Belupa i Lokomotive Hajduk je na Poljudu gledalo 61.014 ljudi, odnosno više od 15 tisuća u prosjeku. S obzirom na to da splitski klub kod kuće još nije igrao protiv Osijeka i Dinama, postoji šansa da njegovi navijači ove sezone obore povijesni rekord Poljuda.

Hajdukov stadion izgrađen je 1979. i prva utakmica na njemu odigrana je u listopadu iste godine. U toj prvoj sezoni hajdukovci su odmah postavili prosjek gledanosti od 16.941, koji je rekordan i danas. 

Hajduk je u sezoni 1979./80. pod Tomislavom Ivićem bio branitelj naslova prvaka Jugoslavije i jedna od najboljih ekipa Europe. U Kupa prvaka ga je u četvrtfinalu zaustavio HSV, koji je zahvaljujući golovima u gostima prošao unatoč ukupnom rezultatu 3:3 iz dvije utakmice. 

Pročitajte više