Bundesliga

Haland briljira po broju golova i asistencija, ali i po brzini. Treći je u Bundesligi

Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Guliver Image

ERLING HALAND i ove sezone briljira u Bundesligi, a ljestvice najboljih strijelaca i asistenata nisu jedine prema kojima spada među najbolje u ligi. Prema pisanju Kickera, on je zabilježio i treći najbrži sprint u njemačkom prvenstvu.

Najveću brzinu u Bundesligi ove sezone ostvarili su Bryan Lasme iz Arminije Bielefeld i Alphonso Davies iz Bayerna. Njihova brzina iznosila je 36.08 kilometara na sat.

Odmah iza njih je Haland, koji je trčao 35.94 kilometara na sat. Izuzetna brzina pomogla mu je da u samo pet ligaških nastupa ove sezone zabije sedam golova i podijeli četiri asistencije. 

Tako je Haland trenutno, uz Roberta Lewandowskog iz Bayerna, prvi strijelac lige, dok na ljestvici najboljih asistenata dijeli prvo mjesto s Florianom Wirtzom (Bayer Leverkusen), Marcom Reusom (Borussia Dortmund) i Thomasom Mullerom (Bayern).

Najbrži nogometaš svijeta je Brazilac Bruno Henrique kojem je jednom izmjerena brzina od 38 km/h. Kylian Mbappe je treći na toj ljestvici s 36.2 km/h, odmah iza Garetha Balea (36.9).

Pročitajte više