NBA LIGA

Harden u ekskluzivnom društvu, Kobe upozorava: Tako se ne osvajaju naslovi...

Foto: EPA

JAMES HARDEN produljio je niz utakmica s najmanje 30 postignutih koševa na 27 nakon što je u pobjedi Houston Rocketsa nad Phoenix Sunsima 118:110 utrpao 44. 

Za razliku od većine utakmica u ovom nizu, Brada je ovaj put bio vrlo učinkovit, pogodivši 15 od 26 šutova, među kojima pet od 13 za tricu. Uz to je uhvatio osam skokova i podijelio šest asistencija. Chris Paul dodao je 18 koševa za Rocketse, a Josh Jackson s 25 poena predvodio je Sunse, za koje Dragan Bender nije ulazio u igru.

Hardenov niz insoiracija je Amerikancima za kopanje povijesnih podataka jer je dojam da svakom novom utakmicom sruši neki rekord ili uđe u nekakvo odabrano društvo.

Ovaj put radi se o potonjoj situaciji. Postao je tek četvrti igrač u povijesti koji je u prvih 50 utakmica sezone 20 puta zabio 40 ili više koševa. Prije njega to je uspjelo samo Wiltu Chamberlainu, Michaelu Jordanu i Ricku Barryju.

"Ništa me ne može usporiti, ništa me ne može zaustaviti. Stalno pokušavam motivirati suigrače govoreći im da nije sve u postizanju koševa, nego o napadačkoj igri i agresivnosti, kako u napadu, tako i u obrani", rekao je Harden nakon utakmice.

Američki mediji ne prenose što ti isti suigrači misle o njegovoj motivaciji, ali sigurno im je lakše otkako se Chris Paul oporavio od ozljede, pa je protok lopte u napadu Rocketsa nešto bolji.

Jer koliko god Hardenov niz bio vrijedan divljenja, Rocketse je ponekad zaista naporno gledati, a i definitivno su prošla vremena kad se moglo pobjeđivati na krilima samo jednog čovjeka. Tako misli i Kobe Bryant, koji se u intervjuu za ESPN dotaknuo Brade.

"Takvim stilom igre ne osvajaju se naslovi. Ali istovremeno moraš donositi pobjede, moraš činiti sve što možeš i on to čini", rekao je Kobe, koji je i sam često znao igrati Hardenovim stilom, ali samo kad nije imao suigrače na koje se može osloniti. Kad ih je imao i kad ih je uključivao u igru, osvojio je pet naslova.

Pročitajte više