Transferi

Hit napadača svi su već vidjeli u Liverpoolu, a on odlazi u drugi engleski klub?

Foto: Guliver Image/Getty Images

TIMO WERNER na korak je do prelaska u Chelsea. Londonski klub u pregovorima je s njemačkim reprezentativcem.

To je veliki preokret u odlasku 24-godišnjeg napadača iz Leipziga jer su ga svi već vidjeli u Liverpoolu, klubu za koji Werner ne skriva da je njegov prvi izbor. Međutim, BBC piše da Liverpool nije zainteresiran za napadača koji je ove sezone zabio 25 ligaških golova. 

Chelsea je spreman za dovođenje Wernera aktivirati njegovu odštetnu klauzulu u ugovoru s Leipzigom i njemačkom klubu isplatiti 60 milijuna eura. Bio bi drugo veliko pojačanje Chelseaja za sljedeću sezonu nakon što je ranije za 40 milijuna eura dogovoren dolazak Hakima Ziyecha iz Ajaxa.

"Mi tu ne možemo ništa. On jako dobro zna što ima u Leipzigu i što ima u meni, ali ja ga ne mogu nagovarati da ostane. Ne znam ni što bih mu rekao. Mislim da ovdje ima jako puno prostora da se dodatno razvije, ali ako on ne osjeća da u Leipzigu može još napredovati, onda je stvar jasna", rekao je Leipzigov trener Julian Nagelsmann nakon što je shvatio da će ostati bez svojeg najboljeg igrača.

Embed from Getty Images

Klauzula vrijedi do 15. lipnja

Londonski klub već nekoliko mjeseci traži napadača, a Werneru se okrenuo nakon što su propali pregovori za dovođenje Edinsona Cavanija iz PSG-a i Driesa Mertensa iz Napolija.

Nijemčeva otkupna klauzula od 60 milijuna eura može se aktivirati samo do 15. lipnja pa Chelsea mora požuriti s realizacijom transfera. Nakon toga će Leipzig za svog najboljeg igrača tražiti 100 milijuna eura.

Pročitajte više