Hoyzer doživotno suspendiran

NJEMAČKI nogometni savez doživotno je suspendirao nogometnog suca Roberta Hoyzera zbog sudjelovanju u namještanju rezultata utakmica njemačkih nogometnih liga.

Hoyzer je priznao da je sudjelovao u namještanju utakmica u zamjenu za novce koje je primao od "hrvatskih mafijaša", kako braću Filipa, Antu i Milana Šapina nazivaju njemački mediji. Prema vlastitom priznanju Hoyzer je dobio 67.000 eura.

Hoyzer je uhićen zbog sudjelovanja u namještanju utakmica, a policija se bojala da bi mogao napustiti zemlju prije nego otkrije sve detalje velikog skandala koji potresa Bundesligu, ali i ostale europske nogometne lige.

Nogometnom sucu oduzeta je putovnica, i triput tjedno morat će se javljati u policiju, jer i dalje ostaje pod istragom za osam slučajeva prijevare. Policija trenutačno istražuje još 25 osoba, među kojima su tri suca i 14 igrača.

"Hoyzer je načinio veliku štetu njemačkom nogometu, posebno sucima," kazao je jedan od čelnika DFB-a Rainer Koch, dodajući kako Savez razmišlja i o civilnoj tužbi protiv sada već bivšeg suca.

Pročitajte više