Hrvatska konačno u Splitu: Dalić želi na Poljudu protiv Balea i Giggsa

Foto: Pixsell, Montaža: Index

SRAMOTNO HNS-ovo zaobilaženje Splita kada su u pitanju službene, kvalifikacijske utakmice reprezentacije Hrvatske bliži se kraju.

Izbornik Zlatko Dalić i Marijan Kustić, direktor natjecanja, infrastrukture i nogometnog razvoja u HNS-u, nedavno su bili u diplomatskoj misiji u Splitu, gdje su istaknuli kako žele da Hrvatska na Poljudu ugosti Wales 8. lipnja u kvalifikacijama za EP 2020. 

Kako bi se ovo ostvarilo, potrebna je dakako službena odluka, te blagoslov Hajduka i prije svega njegovih navijača.

Ali ovo je prvi put nakon dugo vremena da visoki dužnosnici HNS-a iskazuju želju da Hrvatska igra na Poljudu i poduzimaju konkretne korake da do toga dođe.

Podsjećamo na skandaloznu činjenicu da je nogometna reprezentacija Hrvatske na najljepšem stadionu u Hrvatskoj zadnju službenu utakmicu pred gledateljima igrala u lipnju 2011. 

Tada je na Poljudu ugostila i pobijedila Gruziju (2:1) u kvalifikacijama za EP.

Još je gore što je zadnja kvalifikacijska utakmica Hrvatske na Poljudu prije te bila ona protiv Slovenije (3:3) davne 1997. u kvalifikacijama za SP '98.

Hrvatska je doduše na Poljudu igrala 2015. u kvalifikacijama za EP protiv Italije (1:1), ali utakmicu koju je po kazni morala igrati pred praznim tribinama. 

 

 

Pročitajte više