Hrvatska reprezentacija otputovala u Portugal

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas je iz zrakoplovne luke Pleso otputovala u Portugal, gdje će se od 12. lipnja, do 4. srpnja održati Europsko prvenstvo.

"Dobro smo se pripremili i na EP odlazimo spremni i koncentrirani. Imamo dobru momčad i ja vjerujem u naš uspjeh," kazao je uoči odlaska hrvatski izbornik Otto Barić.

Hrvatska će u Portugalu biti smještena u kampu Estalagem do Sorraia, 60-tak kilometara udaljenom od Lisabona. Prve dvije utakmice - protiv Švicarske (13. lipnja) i Francuske (17. lipnja) Hrvatska će igrati u Leiriji, dok će posljednji dvoboju u skupini igrati u Lisabonu protiv Engleske (21. lipnja). Dan prije i poslije ogleda sa Švicarskom i Francuskom reprezentacija će noćiti u Caldasu.

Atmosfera u hrvatskom taboru je sjajna, posebice nakon blistave partije u Kopenhagenu. Optimizam je zarazio sve i igrači vjeruju kako će na EURO-u biti još bolji nego u Danskoj.

"Od srijede počinju završne pripreme za Švicarce. Analizirali smo njihovu igru i znam kako ima se treba suprostaviti," dodao je Barić.

Na put u Portugal krenula su 23 igrača: Stipe Pletikosa, Tomislav Butina, Joey Didulica, Dario Šimić, Robert Kovač, Igor Tudor, Boris Živković, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Mato Neretljak, Mario Tokić, Niko Kovač,, Milan Rapaić, Jerko Leko, Marko Babić, Darijo Srna, Nenad Bjelica, Giovanni Rosso, Dado Pršo, Tomislav Šokota, Ivica Mornar, Ivica Olić i Ivan Klasnić. Među putnicima su i dvojica mladih reprezentativaca, Danijel Pranjić i Mario Lučić.

Stručni stožer uz izbornika Barića, čine treneri Zoran Vulić, Dražen Ladić i Vatroslav Mihačić, te liječnici Boris Nemec i Zoran Bahtijarević, fizioterapeuti Domeniko Sizgoreo i Karl Stecnecker, ekonomi Mladen Pilčić i Branko Stepanović. U Portugal je krenuo i glasnogovornik Ivan Rotim, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, te izbornik mlade reprezentacije Martin Novoselac.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković u hrvatsku bazu bi trebao doći 10. lipnja.

Pročitajte više