Hrvatska u Hong Kong odlazi bez velike većine standardnih igrača

HRVATSKI reprezentatvci koji nastupaju u klubovima koji za vrijeme turnira Carlsberg Cupa u Hong Kongu imaju prvenstvenih utakmica, neće se moći odazvati pozivu izbornika Kranjčara.

"Igrači iz momčadi u kojima u vrijeme gostovanja u Hong Kongu traje prvenstvo neće se moći odazvati." - izjavio je za Index glavni tajnik hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Radi se o igračima iz talijanske, njemačke, belgijske, škotske, francuske, nizozemske i grčke lige. Drugim riječima, otpadaju Butina, braća Kovač, Tudor, Šimunić, Tomas, Šimić, Babić, Ivan Leko, Pranjić, Vranješ, Pršo, Balaban, Klasnić - velika većina udarne momčadi Hrvatske.

"Mi smo zapravo napravili jedan prešutni presing na momčadi u kojem se ispostavilo da oni naše reprezentativce tretiraju kao svoje standardne igrače." - kazao je Srebrić.

"Bez obzira, imat ćemo respektabilnu reprezentaciju i vidjet ćemo tko od igrača koji nisu standardni reprezentativci može konkurirati za poziciju u momčadi. Slična je situacija i s mlađim igračima, kojima će ovo biti veliki ispit." - dodao je Srebrić.

U HNS-u smatraju kako će ovo biti dobra prilika, jer nemaju dovoljno prilika testirati igrače u prijateljskim utakmicama.

Hrvatska će na turniru igrati s Južnom Korejom, a domaćini Hong Kong s Dancima. Prve utakmice na rasporedu su 29. siječnja, a pobjednici i poraženi snage će odmjeriti 1. veljače.

S.H.

Pročitajte više