NBA LIGA

Hrvatski stroj za koševe opet briljirao, ali sve je pokvario Kyrie Irving

Foto: Getty Images / Guliver

BOJAN BOGDANOVIĆ odigrao je još jednu izvrsnu utakmicu za Indiana Pacerse, ali upropastio ju je Kyrie Irving košem u zadnjoj sekundi za pobjedu Bostona 114:112.

Bogdanović je zabio 27 koševa, a impresivniji od toga je podatak da mu je to najslabiji učinak u posljednje tri utakmice jer je u prethodne dvije utrpao 35 Denveru i 28 Oklahoma Cityju.

Do te je brojke došao vrlo ekonomičnim šutom 8-13, trice je gađao 4-7, a slobodna bacanja 7-9. Za 33 minute igre uhvatio je jedan skok te ostvario dvije asistencije i osvojene lopte.

Bojan je minutu i 21 sekundu prije kraja ukrao loptu Marcusu Smartu i dao je Collisonu, koji je bacio alley-oop za Thaddeusa Younga za izjednačenje na 112:112. Imao je Collison i šut za vodstvo 12 sekundi prije kraja, ali je promašio, a Celticsi su u posljednjem napadu dali loptu u ruke Irvingu, koji je ulazom riješio utakmicu pola sekunde prije sirene.

Ipak, unatoč porazu, Pacersi su upozorili Celticse da će im u doigravanju raditi velike probleme. Sasvim je izvjesno da će se te dvije momčadi sastati u prvom krugu play-offa, samo je pitanje tko će imati prednost domaćeg terena. Trenutačno su izjednačeni na četvrtom i petome mjestu s omjerom 45-31. Celticsi su, zapravo, ovo pobjedom skočili na četvrto jer sad imaju bolji međusobni skor (2-1), ali ponovno se sastaju već idućeg petka u Indianapolisu.

Pročitajte više