SVJETSKA LIGA U VATERPOLU

Hrvatski vaterpolisti doznali protivnika u polufinalu Svjetske lige

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI vaterpolisti očekivano će u polufinalu Super finala Svjetske lige, koje se održava u Beogradu, u subotu igrati protiv Španjolske.

Nakon što je Hrvatska ranije u petak u četvrtfinalu svladala Japan 20:13 (4:3, 6:3, 5:2, 5:5), Španjolska je nadigrala Kazahstan 18:10 (3:1, 4:2, 6:4, 5:3). 

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Loren Fatović s pet golova, po tri su dodali Ivan Krapić i Anđelo Šetka, po dva Maro Joković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje, a po jedan Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, dok je kod Japana čak pet golova postigao Inaba Yusuke.

Španjolsku je protiv Kazahstana do pobjede vodio Alvaro Granados Ortega s pet golova, četiri je dodao Alberto Barroso Macarro, dok je Mihail Rudaj s tri gola bio najefikasniji kod Kazahstana.

Ranije u petak je Australija u prvom četvrtfinalu pobijedila Mađarsku 16:15 (1:2, 0:3, 4:2, 5:3, 6:5) boljim izvođenjem peteraca. Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju domaćin Srbija i Kanada.

Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pročitajte više