"Igrač po volji i ukusu ovog kluba": Kuyt produljio s Liverpoolom do 2013. godine

NIZOZEMSKI 30-godišnji nogometni reprezentativac Dirk Kuyt produljio je sa svojim klubom Liverpoolom ugovor za još jednu sezonu, odnosno do 2013. godine.

Dosadašnji ugovor je krilnom napadaču vrijedio do kraja iduće sezone, a s novim je produljio vjernost za još jednu. Kuyt je u Liverpool stigao u ljeto 2006. godine iz Feyenoorda, u transferu vrijednom 9 milijuna funti. Još nije imao sreću da s ''redsima'' osvoji makar i jedan trofej, jer Liverpolov posljednji, u FA Cupu, datira iz sezone 2005/06. Osvojili su ga Liverpoolovi igrači par mjeseci prije Kuytovog dolaska.

"Vrlo sam sretan što smo klub i ja produljili ugovor. To je bila obostrana želja, pa su se pregovori odvijali u prijateljskom ozračju. Od prvog dana kada sam zakoračio u ovaj klub, osjećao sam se u njemu dobrodošao. Taj se osjećaj nikada nije promijenio", rekao je Kuyt, koji je zabio devet golova u 27 nastupa ove sezone u Premiershipu.

Zadovoljan je i menadžer Liverpoola Kenny Dalglish.

"Dirk je igrač po volji i ukusu ovog kluba. Na igralištu je veliki borac koji se nikada ne predaje i nikada ne odustaje. Zabija golove u važnim utakmicama i važnim natjecanjima. Ukratko, jednostavno je dobar nogometaš", veli Dalglish.

Pročitajte više